dimecres, 10 de gener de 2007

Independent Subway

El metro de Nova York amaga fragments del passat d'una ciutat en constant transformació. Com aquest mosaïc amb la inscripció Independent Subway, que ens remet als anys previs a la gran depressió; al projecte d'un sistema de metro públic que volia resoldre els problemes de saturació que patia la xarxa, en mans de dues empreses privades de transport: la Interborough Rapid Transit (IRT) Company i la Brooklyn-Manhattan Transit (BMT) Corporation.

L'Independent va veure la llum la mitjanit del dissabte deu de setembre de 1932. Va ser la darrera ampliació a gran escala del metro de Nova York, i fou promoguda per John F. Hylan, batlle de la ciutat entre 1918 i 1925. La llegenda conta que Hylan, de jove, fou acomiadat de la BMT per sobrepassar el límit de velocitat en una corba quan hi treballava de maquinista, i que –anys més tard– quan esdevingué alcalde impedí els plans d'expansió de la IRT i la BMT i promogué la creació d'un sistema de transport en mans de la ciutat. Al setembre de 1932 se n'inaugurà la primera línia, que transcorre per sota de la vuitena avinguda i, en anys successius, la xarxa s'amplià amb la línia del Queens Boulevard, la línia crosstown Brookly-Queens, i la línia de la sisena avinguda.

A finals dels anys trenta, la bancarrota de la IRT i els problemes de la BMT desenterraren els plans d'unificació. La unió de les xarxes de metro privades amb l'Independent tingué lloc el juny de 1940. Quinze anys després del final del seu mandat, el somni de l'alcalde Hylan esdevingué una realitat. Ell, però, no ho pogué veure perquè havia mort el 1936.

From NYC Subway

1 comentari:

  1. Chúng tôi cung cấp các dịch vụ vận chuyển gửi hàng từ nước ngoài về VN và ngược lại như Dịch vụ vận chuyển gửi hàng từ Việt Nam đi Pháp, ship hàng từ úc về việt nam, mua hàng Pháp, mua hàng Trung Quốc, Dịch vụ vận chuyển gửi hàng từ Việt Nam đi Úc... Hầu như ở mỗi nước chúng tôi đều cung cấp 2 dịch là chuyển về và chuyển đi. Có thể lấy ví dụ như ở Anh. Chúng tôi có dịch vụ gửi hàng đi Anh và mua hàng Anh. Ngoài chúng tôi còn phục vụ mua hang myvận chuyển hàng đi mỹ giá rẻ. Để biết thêm chi tiết hãy liên hệ với chúng tôi nhé.

    ResponElimina