dimecres, 14 de febrer del 2007

La intèrpret d'arpa

Ice Storm (8)

I dreamed you were skipping little stones across the surface of the water
Joanna Newsom


La tempesta va arribar de nit. I ell dormia.
De bon matí, el carrer tot blanc, els doormen escampant el glaç en la boira. I l'sleet –l'aiguaneu–
que no para de caure; una pluja gelada, de petites boletes de glaç.

Ell recorda com, ara fa tot just un any...


La Llumenera, a diumenge dotze de febrer de dos mil sis

Doncs si. No s'ho pensava ningú, però ha estat la nevada de la temporada. Blizzard of 2006, com anuncien tots els informatius. Amb un rècord absolut i històric de gairebé vint-i-set polzades (seixanta-vuit centímetres) de neu a Central Park. No recordaven una nevada així des de finals dels anys quaranta, al 1947 (amb vint-i-sis polzades). The New York Times la qualifica com The biggest winter storm in New York City history.

Ahir a la nit, me'n vaig anar a dormir amb uns quants flocs i una nevada que començava a fer-se persistent. Ja anunciaven a tot arreu que no sortíssim de casa si no era imprescindible i jo, que havia d'anar a una festa als Washington Hights, és a dir a l'entrada de Harlem, cap al carrer cent setanta oest, em vaig quedar finalment a casa. Ja em veia jo a les quatre de la matinada intentant tornar al moment més intens de la tempesta, des d'un barri on no hi arriben els yellow cabs, havent d'agafar el subway i després confiar a trobar un bus crosstown o algun cab distret.

Aquest matí, quan m'he llevat, l'escena era magnífica. Al carrer ni una ànima, un silenci, no passava cap cotxe. El carrer tot cobert de neu, les voreres, els cotxes completament amagats. A alguns ni se'ls veien les rodes. Temperatures de cinc sota zero.

Després de dinar, he anat a fer un volt, i un centenar llarg de fotos, al camí de casa fins al parc: uns sis carrers cap a l'oest. El parc era impressionant de veure. Tanta neu, i ple de gent amb trineus i altres artefactes per a lliscar-hi. També hi havia qui inaugurava la temporada d'esquí o d'snowboard a la ciutat. Els nens, evidentment, anaven com a bojos. I els més grans, també. Aprofitant qualsevol turonet, escales cobertes de neu, o un pendent lleuger per deixar-s'hi caure.

Els tres aeroports han estat tancats gairebé un dia sencer. I ara a la nit, La Guardia encara no funciona. I més de quatre-cents vols han hagut de ser suprimits. Però sembla que tot serà llest demà al matí. La ciutat preparada. Operatiu del Mayor Bloomberg perquè tothom pugui anar a treballar. Per tot, màquines llevaneus, gent que llença sal a les voreres per a fondre el glaç, amb pales traient la neu i obrint passos pels vianants.

Aquesta nit serà ben freda. Suposo que la neu encara aguantarà alguns dies i així almenys tindrem un Valentine's Day ben glaçat.

5 comentaris:

  1. M'encanta la Joanna Newsom chavalín! ;)

    ResponElimina
  2. A mi em va atrapar la blizzard del 2003, també amb la cantinela de la tempesta més forta del del 1974. Després d'això que esteu passant, només dono gràcies per haver nascut al 76...
    :-)

    ResponElimina
  3. Aquest any la tempesta forta ha estat upstate amb pobles literalment colgats per la neu. A la ciutat...misèria i companyia: de moment només la tempesta d'sleet de la nit de dimarts a dimecres.

    La de l'any passat per aquestes dates si que va ser bona, amb mig metre de neu a molts punts de la ciutat i més de seixanta centímetres al parc.

    ResponElimina
  4. M'encanta aquesta foto, puta!

    ResponElimina