dijous, 12 d’abril del 2007

What does NYC stand for?

Manhattan Bridge

L'acronímia a la ciutat de línies verticals dóna molt de joc. I jo que m'hi jugaria el coll que va ser aquí on es van treure del sarró per primer cop el fet d'anomenar una ciutat per les inicials. New York City. Enn Uai Sí. Després d'altres ho han copiat amb poca gràcia (BCN, BDN, L'H...) i les necessitats aeroportuàries n'han generalitzat el sistema arreu.

A NYC, l'acronimitis aguda s'escampa com la pesta. Et pots trencar les banyes per saber què són els SUV que esperen aparcats la sortida de la canalla de les PS. Dels policies en diuen NYPD, del cos de bombers NYFD, l'empresa dels transports és l'MTA, el diari de més tirada és el NYT, i per estar al dia de l'activitat cultural de la ciutat has d'estar subscrit al TONY.

Al museu d'art modern li diuen MoMA, així, amb la o petita. I nosaltres, evidentment, ho hem copiat i ja tenim un MACBA i un MNAC. De la universitat en fan NYU (com les californianes UCLA, UCSF, UCSC, UCSD... i les nostres mimètiques UB, UAB, UPC, UPF, UdG, URV, UdL, UV, UJI, UA...). I jo treballo a l'MSKCC, en una disciplina que si per alguna cosa es caracteritza, és per fer servir infinitat d'acrònims.

A NYC, d'aquesta febrada de l'escurçament, no se n'han salvat ni els barris amb noms de nova creació que van agafar la plantilla de SoHo, South of Houston Street, per a crear meravelles com TriBeCa, Triangle Below Canal Street —de sonoritats catalanes que recorden una cervesa de litre—, NoHo, North of Houston Street, NoLIta, North of Little Italy i el, no per cinematogràfic, menys impossible DUMBO, Down Under the Manhattan Bridge Overpass (foto).

Avui m'acomiado, com no podia ser d'altra manera, amb un

BN,
LLdNY

6 comentaris:

  1. Si que n'és de petit el món. Ara ja hem tornat a BCN via MAD i torno a ser al CEAB.
    El món és petit però encara m'impressiona més descobrir que fem fotos idèntiques (i no només aquesta sinó una del "cuarto" de les rentadores...)

    ResponElimina
  2. Jo avui faig un EWR-BCN com una casa i n'hi d'altres que a la mateixa hora faran un JFK-VLC. Enyorarem momentàniament NYC i la LLdNY!

    ResponElimina
  3. mian:
    Al final no us vaig trucar, ni brunch ni res de res...sóc un impresentable. A veure si seguim en contacte. En saps algo de la Cris?

    defak:
    Jajaja, enveja enveja que us tinc: jo vull fer un EWR-BCN o un JFK-BCN o fins i tot un LGA-NSQ-BCN!!!
    (NSQ: nosequè)

    ResponElimina
  4. crec que d'això se'n diu economia lingüística o com convertir noms llarcs en marques ;)

    ResponElimina
  5. No et preocupis...no hi ha temps per tot aqui a la meva city.
    Sento emprenyar-te aquí, però no tinc el mail...
    la Cris recent estrenada nova feina a Can Ruti de tècnic...i apunt de llegir la tesi...

    així que diluvia a nyc??

    ResponElimina
  6. Diluviar és poc, ahir (diumenge) rècord absolut de pluja a Central Park des de 1882.

    Dóna-li records de part meva si parles amb ella, i ànims per a la recta final.

    I un petó, per tu.

    ResponElimina