dilluns, 28 de maig del 2007

Me l'imaginava més gran

The Real World (5)

Una fotografia. Gotes d'aigua sobre el bronze. Nova York, a la nit.

A través del bloc de l'amic Guillem vaig tenir el primer tast de The Real World, de Tom Otterness. La seva fotografia d'una de les escultures de l'artista americà, vestida amb gotes d'una pluja nova, em va captivar. Em recordava l'escultura de la granota i l'abella, que havia fotografiat al meu primer viatge a la ciutat de línies verticals, la primavera del dos mil cinc, a les portes de la Public School 234 (P.S. 234); una de les escoles de TriBeCa que foren afectades de ple l'onze de setembre.

Llavors, no vaig relacionar les dues imatges més enllà d'una semblança raonable establerta en algun racó de la meva memòria visual.

El segon tast de The Real World, aquesta vinyeta coral de Tom Otterness al Rockefeller Park, a l'extrem nord de Battery Park, la vaig tenir fa setmanes quan l'autor del bloc i la seva musa m'hi van dur per primer cop. Otterness hi representa una estranya processó que té lloc en un camí fet dels centaus que emanen del cap d'un gegant; lluites pel poder, cadenes tròfiques, escenes dels diferents estrats de la societat, amb els elements i personatges característics de la seva obra, que semblen sortits d'un còmic.

It's only a description of what I see in New York: the constant clash between people walking on the same street, living in the same world. I see small vignettes of meaning, but the connection between the events is beyond my understanding—Tom Otterness.

Otterness és autor de diverses obres d'art públic a la ciutat, d'entre les quals destaca Life Underground, a l'estació del carrer 14 de les línies A/C/E/L del subway, on hi recrea, amb el seu humor particular, diversos fragments de vida del subsòl de Nova York: com l'al·ligàtor que surt d'una trapa del carrer i s'empassa un vianant.

_____________________________________
Tom Otterness al flickr de La Llumenera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada