dimarts, 24 de juliol del 2007

ˌkōləˈnäskəpē

American Sky

Se'm mengen aquests mosquits super size de Nova York i, quan no puc més, els caço al vol. Tinc mosquiteres a les finestres, però no les vull abaixar perquè m'agrada notar l'aire de debò a la cara i passar un estiu sense condicionar, ara que encara podem. Així doncs, m'instal·laré una mosquitera a l'habitació, d'aquestes que pengen del sostre i embolcallen el llit, i m'imaginaré en una república bananera del tròpic.

En aquesta república bananera del nord, als participants de Big Brother, no tan sols els censuren les paraules gruixudes (no pas amb un bip: amb un mut), sinó que els renten la boca amb un difuminat. No fos cas que ferissin la sensibilitat dels sords que els llegeixen els llavis.

En aquesta república bananera del nord, avui he après unes noves inicials d'aquestes críptiques; dites així d'una tirada, sense respirar, perquè ja han assolit categoria de paraula de veritat: DUI. És el paradigma d'eufemisme de l'eufemisme. D'amagar amb inicials el que ja s'amagava amb el llenguatge. Ja no es pot dir Driving drunk; ni tan sols Driving under the influence of alcohol, or drugs; ni tan sols el ja críptic Driving under the influence [of what? que dic jo]. Ras i curt, DUI. Di Iu Ai. L'eufemisme al cub.

En aquesta república bananera del nord, dues perles més del veterà Letterman sobre el budell gros del President,

Now he knows how it feels to be invaded.

He is ok now, he is trying to learn how to say the word co·lon·os·co·py.


Letterman dixit

8 comentaris:

  1. No has pensat mai en publicar el teu bloc en format llibre?

    ResponElimina
  2. El problema de la mosquitera (i ho dic des de l'experiència de quan era a Garango, Bourkina Fasso) és que el -o els- mosquits entrin amb tu quan et fiquis al llit; aleshores passareu juntets la nit, je je.

    ResponElimina
  3. Jo penso com la teva tieta. La solució no està en la mosquitera, que a més fan calor. El millor és un bon antirepelent. Llàstima que no ho hagis comentat abans, t'hauria enviat "l'estrella del Delta" contra mosquits gegants, tigre, mosca negra i tota bestiola picosa. M'imagino que també matarà els "mosquitos"novaiorquesos.

    ResponElimina
  4. També et pots refregar all per tot el cos. Alguns diuen que és un remei universal i, doncs, també efectiu a NYC

    ResponElimina
  5. Ai defak!
    ;-)

    Pel que fa a la mosquitera, era únicament un recurs literari.

    ResponElimina
  6. I allò de l'all, també.

    ResponElimina
  7. És ben curiosa aquesta República bananera del nord, què tal els seus habitants? són normals? tenen un president normal?

    ResponElimina
  8. El President potser és massa normal i tot, i els habitants n'hi ha per triar i remenar, com a tot arreu.
    ;-)

    ResponElimina