dijous, 18 d’octubre del 2007

Un antropòleg a Mart (I)

Oliver Sacks (2)

Recolzes l'esquena al vidre; darrere teu l'horitzó, que es perd més enllà de Brooklyn —si és que l'horitzó es pot perdre enlloc. A sota, més de cent-cinquanta metres et separen del carrer Greenwich. Ets a la planta quaranta del gratacel 7 World Trade Center; la sala de conferències de la New York Academy of Sciences és plena de gom a gom, la majoria dels assistents han pagat o bé deu dòlars o bé vint-i-cinc per a assistir a l'acte d'avui [dimarts 16 d'octubre] de la sèrie Science & The City.

Recolzes l'esquena al vidre. La sala ocupa una posició privilegiada al vèrtex nord-est de l'edifici i, com no podria ser d'una altra manera en aquesta ciutat i en una planta quaranta, les dues parets immenses encarades cap a llevant i cap al nord són de vidre, de dalt a baix. Tot Manhattan per nosaltres. Manhattan als nostres peus. Tot Manhattan, i més enllà.

Les coses com són, el teló de fons impressiona. Oliver Sacks, "a naturalist of the inner world", pren la paraula.

2 comentaris:

  1. Ja veig que una planta quaranta dóna molt de joc. I espero que continuï donant-ne. Especialment, pel que fa a l'Oliver Sacks, el neuròleg britànic que ha escrit llibres tan esplèndids com 'L'home que va confondre la seva dona amb un barret', 'L'illa dels cecs al color'. 'Un antropòleg a Mart' i 'Veig una veu'. Per cert i pel que fa a l'últim títol ('Seeing voices', en l'original), que és una sinestèsia genial, em recorda aquells versos del 'Midsummer...' de Shakespeare que diuen:
    I see a voice; now will I to the chink,
    To spy and I can hear my Thisby's face.

    ResponElimina
  2. Ja veig que la comferència la vas trobar molt interessant... ;)

    ResponElimina