diumenge, 24 de febrer del 2008

Òscar

5th Avenue

El dia que Ralph Nader ha anunciat la seva candidatura a la presidència dels Estats Units com a independent o sota el paraigua del Green Party, el còmic Jon Stewart ha obert la gala dels Oscar d'enguany amb referències àcides a la campanya de les presidencials americanes —en consonància amb el seu rol d'anchor del programa de sàtira política The Daily Show.

«L'Oscar enguany en fa 80... això el converteix en un candidat excepcional com a presidenciable republicà.»

«Quan veus un home negre, o una dona, com a President dels EEUU, és que hi ha un asteroide a punt d'impactar contra l'Estàtua de la Llibertat».

«Un dels candidats demòcrates es diu Barack -- Hussein -- Obama. De middle name, Hussein: com el tirà iraquià... i, de nom, Obama... que sona a Osama... realment ho té difícil!
La darrera vegada que això va succeir en unes eleccions, l'aspirant es deia Gadolf Titler».

7 comentaris:

  1. Doncs a mi l'Osca per en Bardem m'ha fet il·lusió.

    ResponElimina
  2. Hola Miq, haig de reconèixer que un dels primers weblogs que vaig conèixer va ser el teu. D'això deu fer tres o quatre anys (?) Em va cridar el nom, nom d'aquesta revista catalana que a principis de segle s'editava a Nova York. I la fotografia aquesta que tens penjada, d'una gran força i plasticitat. A vegades em passejo pel teu racó per saber què hi passa a l'altra banda de l'Atlàntic, me n'enfio més que molts dels mitjans de desinformació majoritaris. Tot i que no acostumo a deixar-te missatges avui m'he decidit a fer-ho.
    Gora Obama!

    ResponElimina
  3. Aquest el Stewart el vaig veure algun temps en un canal que el donava subtitolat. La veritat és que el vaig trobar molt divertit. Àcid sí, i també un punt agressiu, però la sàtira és així.

    ResponElimina
  4. defak,
    Sí, força emotiu: el cinema europeu va arrasar ahir a la nit: Tilda Swinton, Daniel Day-Lewis, Marion Cotillard i Javier Bardem... entre d'altres, inclosa la millor cançó original ("Falling Slowly" de Glen Hansard i Marketa Irglova a Once). Més cinema independent americà (guió original per Juno)... més els Cohen per partida triple...

    biel,
    gràcies pel comentari. Jo també et segueixo en aquest Tinta xinesa tan interessant. Això del Gora Obama! ho van dir els basco-americans de Boise, Idaho.

    jaume,
    Jon Stewart ve de la millor tradició de l'stand-up comedy novaiorquesa. M'agradaria seguir de més a prop The Daily Show, però no tinc cable i la cadena on el fan Comedy Central no t'arriba amb la televisió ordinària. Sempre ens quedarà l'internet.

    ResponElimina
  5. Hola Miq, sóc el de l'altra Cuca. És una trallada el que la dona trepitja? Per què has posat aquesta foto? És d'una pel·lícula?

    ResponElimina
  6. Buf, doncs a mi la veritat és que el tema Òscars em fa com una mandra gran, mooolt gran. Però vaja, que el cinema europeu estigui ben considerat segur que és bona cosa... oi?

    ResponElimina
  7. El que la dona de la capçalera trepitja és un bassal d'aigua bruta; tan genuïnament novaiorquès com els taxis grocs o els yankees.

    Si tecleges "Marylin Minter" al motor de cerca del blog, veuràs d'on surt i qui n'és l'autora.

    ferran,
    és una bona cosa, i una novetat, jugant a camp contrari i a la vila dels àngels i de les "majors"...vaja, a la "meca del cinema" com no es cansaran de repetir molts periodistes avui. ;-)

    ResponElimina