dijous, 14 de febrer del 2008

V-Day 2: V-Tech redux

N Y C   C O N D O M

Dia de sant Valentí. Valentine's Day o, ras i curt, V-Day. Aquesta reducció extrema, a la qual ens tenen acostumats en aquest país té molt de políticament correcte. És allò del Happy Holidays —que t'engloba tant si celebres Christmas, Hanukkah o Kwanzaa. A sant Valentí li treus el sant i et queda un "dia de Valentí" amb què amplies el mercat més enllà dels catòlics. Vesteixes a sant Nicolau amb els colors de la Coca-cola i li dius "Santa" i aconsegueixes el mateix efecte.

Aquest V-Day ens ha dut una altra carnisseria en un centre educatiu que se suma a les de Columbine i de Virginia Tech. Aquest cop a Illinois. És un nou episodi d'aquesta epidèmia que s'estén als Estats Units; encoberta per la segona esmena —per no dir-ne pegat— d'una Constitució que garanteix la tinença lícita d'armes, i beneïda per l'NRA.

En aquest wild west de puritans i d'evangèlics pro-vida armats fins a les dents per protegir les seves creences i propietats, passen coses com aquestes; i mentre ningú digui les coses clares i hi posi el que hi cal posar, continuaran passant. En aquesta direcció, són admirables els esforços de l'alcalde de Nova York, Michael Bloomberg i de la seva coalició de més de 225 Mayors Against Illegal Guns —que vol fer més segures les ciutats i prevenir matances com la d'avui a Illinois.

I és que en una ciutat com Nova York, la prevenció és a l'ordre del dia. Amb motiu del V-Day, la nova campanya dels NYC Condoms convida als que vivim a la ciutat to "Get Some".

Parlant de camisinhas, un company de feina s'ha empescat una samarreta amb un eslògan genial amb motiu de la candidatura d'Obama —que, de moment, no desvetllaré. Jo li dic que s'hi farà d'or si al senador d'Illinois l'acaben designant presidenciable. Per si de cas, li n'he encarregada una de la primera ramesa —de talla petita—, no sigui que me'n quedi sense. Yes we can.

The sun is setting on the century
and we are armed to the teeth

Ani DiFranco

+ To The Teeth (lletra i música, minut 0:53)

8 comentaris:

  1. Jo vull un d'aquests! Per no obrir-lo mai!

    ResponElimina
  2. Ostres si que tens raó amb això de les armes.Però sembla que no es podrà canviar mai...

    ResponElimina
  3. jjeejejeejejeejejeje... però aquesta campanya no és nova eh?????

    NY sempre serà una illa, amic miq :)

    ResponElimina
  4. És cert que la campanya no és nova, el que sí que ho és és la "nova campanya". Si cliques a l'enllaç veuràs que dijous, amb motiu de Valentine's Day, van presentar el nou eslògan en anglès, "Get Some", i en castellà, "Póntelo", el nou logo i un nou envàs. El de la foto —que és el que tenia a mà— encara és del model antic amb els indicatius del metro.

    --
    Recull de fotos amb diversos usos dels indicatius del metro, inclòs el cartell de l'any passat de la campanya NYC Condoms.

    ResponElimina
  5. El tema de les armes i el megapoder que té la NRA costa d'entendre. Val, sí, és allò de "defensar la llibertat" i blablabla que tant agrada als americans. Però sembla mentida que no se n'adonin que una arma és una arma, i que una arma en mans d'un pirat és una joguina mortal. I don't get it!

    ResponElimina
  6. Yes we can... La llàstima és que nosaltres no podem (de moment...)

    ResponElimina
  7. La qüestió de les armes als Estats Units és un problema seriós, que algun dia algú haurà de plantejar-se de debò. Un cas com el d'Illinois, en què tot indica que l'assassí patia alguna mena de trastorn mental, no tindria un resultat com el que va tenir si l'accés a les armes de foc no fos tant fàcil. En aquest cas les va comprar uns quants dies abans en una armeria de la localitat.

    Per als europeus se'ns fa difícil d'entendre com els americans poden tenir tant assumit dins de la normalitat el fet d'entrar en una botiga d'armes —que n'hi hagi a cada poble!— i comprar-hi un parell de pistoles com qui va a comprar el diari del diumenge.

    Tot plegat, un desastre.

    Per mi aquí el que es planteja és la disjuntiva entre una societat moderna pacífica i el far west.

    ResponElimina