dijous, 6 de març del 2008

El meu cara a cara (1)

Guinyol dosGuinyol u

¿Com es viuen unes eleccions en la distància? Un bon dia, t'envien la butlleta on t'informen que formes part d'una cosa anomenada CERA (Cens electoral d'espanyols residents a l'estranger) per si no ho sabies ja i com si, fa un parell d'anys, no haguessis presentat un recurs per poder votar. Recordo que temps enrere algun compatriota aquí a Nova York m'havia explicat que tot i estar inscrit al consolat, no hi havia manera què li enviessin la documentació per poder votar. Ara, almenys sembla que s'han posat les piles.

Un altre bon dia, reps un sobre amb mata-segells de Zuric, Suïssa. A dins, un tal José Luis se t'adreça amb un “Estimado Miquel” i t'explica nosequè dels drets dels espanyols que viuen fora d'Espanya i de tot el que ha fet aquests darrers quatre anys pels de fora i pels de dins, i et demana “de nuevo su confianza y su apoyo en estas elecciones”. En un racó de la carta hi diu que aquest tal José Luis té “la mirada positiva”.

Dos bons dies més enllà, reps un altre sobre; ara amb mata-segells de Gonesse, França. A dins, un tal Mariano se t'adreça amb un “Querido Miquel” i t'explica nosequè d'un govern que ha confós el rumb i que ell sí que treballa “al servicio de los españoles que viven en Estados Unidos De America” (així, tot en majúscules i sense accent continental), i et demana “su confianza” i et convida “a respaldar las candidaturas” del seu partit en les properes eleccions. En un racó de la carta hi diu que aquest tal Mariano té “las ideas claras”.

[...]

13 comentaris:

  1. Però els sobres eren vermells o blaus o no? :-P

    ResponElimina
  2. Blanc nuclear… como lavados con Ariel

    ResponElimina
  3. molt curiós això dels mata-segells foranis.

    ResponElimina
  4. Els buròcrates son genials amb els acrònims: CERA. T'han fotut a la cera "sin panal ni rica miel". S'hauria de seguir la pista de la carta de Zuric. Com han finançat l'enviament des Suïssa d'un mail massiu?. Només t'han enviat fulletons frikies com els que dius o bé hi ha alguna transferència gratificant? ai ai ai!

    ResponElimina
  5. Sí, deu ser on hi ha les empreses de màrqueting per correu que contracten els partits espanyols perquè facin la tramesa exterior. M'imaginava (i ho he comprovat) que, tant l'una com l'altra, són a prop de grans aeroports: Charles de Gaulle (mapa) i Zuric.

    ResponElimina
  6. Crec que són els dobles dels candidats els que viuen a Suïssa i es dediquen a trametre propaganda freek..per aconseguir el que ja veiem, que no els voti ningú.:-))

    ResponElimina
  7. jjejejeejejjeej... jo no he rebut la del psoe :)... això del CERA sempre m'ha fet molta gràcia :)

    ResponElimina
  8. trina,
    jo m'he muntat un cara a cara a casa amb els retallables dels candidats de la foto.

    xavi,
    me la van enviar dies abans que comencés oficialment la campanya.
    Ja vaig llegir al teu bloc l'ensurt que et vas endur en rebre la missiva de Don Mariano. Aquest espanta a tot cristo ;-)

    ResponElimina
  9. Tan estimat pels dos candidats..., tal vegada et volen com a moderador en el proper debat televisiu.

    ResponElimina
  10. El sobre d'en José Luis no venia de França? ho dic per la publicitat encoberta de la marca Citroën que porta a les celles...

    ResponElimina
  11. Buf, quina mandra! Aquesta part, la de rebre cartes del tal José Luis i del tal Mariano, jo me l'he estalviada.

    ResponElimina
  12. A veure si no triguem a bastir un CCRE... :-)

    ResponElimina