dissabte, 17 de maig del 2008

Dos anglicismes

Brooklyn Bridge & Downtown Manhattan, 2

Prop de casa, al trajecte entre l'estació del metro i casa o, més concretament, prop del metro —one block, com en diuen aquí—, hi ha una parada de fruita que és oberta a hores intempestives. Hi és durant el dia, quan toca, i hi continua sent durant tota la nit. Tant pots passar-hi a quarts de dues de la matinada com a quarts de quinze, que sempre hi és. Si tornes a casa amb gana, fa les funcions d'un deli mòbil especialitzat en fruites i verdures.

Avui, el dia fa xàfecs de butxaca, d'aquells que s'hi posa, va per feina, i ja ho tenim, tot en tan sols cinc minuts. Més tard, esbandeix i sortiria el sol si no fos que ja és negra nit.

I quan em pregunten a quina hora sopen els novaiorquesos, jo contesto que depèn. Uns ho fan a les sis, d'altres a les set, a les vuit o a les nou i, els més tocatardans, a les deu, les onze, les dotze… En definitiva, el que ens dóna la gana.

5 comentaris:

  1. Vaya, vaya, aquí hay playa.

    ResponElimina
  2. Anava a dir que l'hora de sopar dels novayorkesos va ser un dels misteris per mi quan vaig ser-hi... fins que vaig arribar a entendre el que t'acabo de llegir... però també m'ha fet molta gràcia el teu propi comentari i en deixo constància.
    :)

    ResponElimina
  3. Deu ser que s'acosta Memorial Day, que marca l'inici de la temporada d'estiu i platja. Dit això, no em banyaria pas a l'East River, que és el que es veu a la foto.

    ResponElimina
  4. Doncs ací, aquesta vesprada hem tingut tempesta, i de les bones, el dia encara estava més fosc que en la teua foto i, a hores d'ara (jo ja he sopat), continua plovent...
    Bona nit...

    ResponElimina
  5. Benvinguda la pluja per les vostres/nostres terres ;-)

    ResponElimina