dilluns, 2 de juny del 2008

(pronounced: Gar-Roach-Uh)

Gar-ROACH-uh

Si al iogurt grec més popular a la ciutat, de nom Fage, el subtitulen amb un (pronounced: Fa-yeh!) per tal d'il·luminar als novaiorquesos que el degusten àvids de pronunciacions ajustades, no ens ha d'estranyar pas que al nostre formatge artesà més internacional l'acompanyi aquest rètol que vam localitzar a la secció de formatges del Fairway Market de Broadway amb el carrer setanta-dos. Ara bé, així d'entrada pot sonar-nos a cockroach, o si més no suggerir-nos una bona campanya publicitària per augmentar-ne l'exportació.

5 comentaris:

  1. 1'99? Home, doncs està prou bé. Encara haurem de venir per aquestes terres per tastar el formatge de Catalonia, Spain! Per cert, genial la transcripció fonètica... serviria ben bé de nom en clau!

    ResponElimina
  2. Ah que bons que són els nord-americans! no m'estranya que es sentin al malic del món.

    ResponElimina
  3. Em fa molta gràcia això de la pronunciació, m'imagino un novaiorquès demanant a la dependenta:
    - Please, ke-so gar-roach-uh ..
    - ¿Una bolsa de qué?

    ResponElimina
  4. agnès,
    4,99 el quart de lliura (113, 4 grams). Darrerament, el preu dels formatges europeus escala de bracet d'un Euro imparable. Ara bé, una degustació de formatges made in Catalonia amb vistes al pont de Brooklyn...

    jaume,
    si més no, són força creatius... d'una creativitat desbordant.

    jroca,
    El millor dels novaiorquesos d'un cert nivell cultural és quan intenten pronunciar bé les paraules franceses...

    ResponElimina
  5. Quin fàstic la relació fonètica entre el formatge (boníssim) i les cuques (fastigoses) de moltes llars ciutadanes. L'altra dia, em dirigia a dinar a un restaurant japonès del carrer Provença a l'alçada de Balmes, quan vaig veure el xamfrà de muntanya-Llobregat envaït per les cuques rosses barcelonines (més petites que les cockroach novaiorqueses, però tan ràpides com aquestes). No sé d'on sortien, però se'n va anar la gana, i no sols de menjar formatge de la Gar-Roach-Uh (cuca de garatge o d'estació?)

    ResponElimina