diumenge, 8 de juny del 2008

Sultry Weather

Manhattanhenge, 5

L'assot de la primera onada de calor de l'estiu és brutal. Tot va començar en dissabte; al matí, en poques hores la temperatura es va enfilar deu graus i, a primera hora de la tarda, ja fregàvem els trenta-quatre. Avui n'hem tingut una rèplica i en vindran més fins ben entrada la setmana. Demà, batrem rècords.

És ben curiós com la calor et canvia la percepció de les coses; alenteixes el pas, la respiració es fa més feixuga; tot et costa de manera sobrehumana. La humitat, que aquí depassa fàcilment el vuitanta per cent, no hi ajuda; ni tampoc els aires condicionats que escupen alenades d'aire calent cap al carrer i que contribueixen a incrementar el termòmetre algun grau més.

Amb aquestes temperatures, ja ningú se'n recorda de l'hivern rigorós. Nova York és una ciutat de clima esquizofrènic.

4 comentaris:

  1. A Nova York li sobra ciment (i aires condicionats), encara que els gratacels protegeixen els vianants del sol, i li falten arbres (per bé que té uns parcs fantàstics). Per a la calor no hi ha res millor que un bon i fresquet gaspatxo, un tall de síndria i un bon ventall. No hi ha ningú que s'hagi empescat en aquest aparador mundial del comerç a obrir una botiga de vanos i parades de gaspatxo fresc? Faria un bon negoci

    ResponElimina
  2. Segurament és així com dius Miq però aquesta foto et fa oblidar tot...és fantàstica!

    ResponElimina
  3. Ací en canvi torna a estar nuvolat i ha plogut de valent al llarg del matí.
    Sí, molt bona foto.

    ResponElimina
  4. a toronto tambe tenim aquest clima esquizofrenic, ningu recorda quan viviem a menys 20 graus. :)

    ResponElimina