dilluns, 10 de novembre del 2008

Cuchifritos

Cuchifritos

A l'institut, la major part de les feines d'administració i serveis les duen a terme negres i llatins. Negres (i dones) són la pràctica totalitat de les administratives, i també de les tècniques del servei d'esterilització; negres (i homes), la majoria dels vigilants i recepcionistes. Els llatins generalment treballen de repartidors del correu i de paquets, al servei de neteja, o com a tècnics de l'animalari.

Un dels repartidors, que és dominicà, s'estranya, cada dia quan ens porta algun paquet, que siguin quarts de dues i que, ni jo ni un company de laboratori que també és català, no hàgim anat encara a dinar. Parla un espànglix autèntic, d'aquests en què es barregen mots i expressions de totes dues llengües de manera totalment espontània, sense adonar-se'n, en una mescla lingüística especiada que és glòria a les orelles.

Avui, al meu company li deia papi i li donava consells de com combatre el fred de l'hivern, que ja ha arribat. També, fa dies, ens va recomanar un lloc de cuina hispana del carrer 70 on, al migdia, per uns pocs pesos et serveixen una bona quantitat de menjar: arròs, fesols i porc rostit.

6 comentaris:

  1. Bon dia!
    La meva pregunta no pertoca, però fa dies que la vull fer: la fotografia que encapçala el blog em té el cor robat, d´on ha sortit?
    Gràcies osonenques
    Imma

    ResponElimina
  2. Prové d'una obra que l'artista Marilyn Minter va instal·lar a la Highline al març de 2006, com si es tractés d'una tanca publicitària.

    Per si vols veure'n la localització original i saber-ne una mica més, et deixo aquí l'enllaç del que en vaig escriure llavors.

    ResponElimina
  3. Cuchifritos fritos! Gran nom per una banda per cert...

    ResponElimina
  4. Hola!
    Molt agraïda per la informació.
    Aquesta obra de l´artista Marilyn Minter m´encantaria tenir-la a casa, ja sembla que la vegi.
    Una imatge de la porta de Bradenburg de l´artista alemany Christo també em va agradar tant.
    Fins aviat

    ResponElimina
  5. "cuchifrito" o "cochifrito" és un plat típic de la cuina manxega, ves per on!

    No podries grabar la parla d'aquest senyor? M'encantaria sentir-lo.

    ResponElimina
  6. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina