dijous, 12 de febrer del 2009

I LEGO NY: Off Duty



Tan sols cal googlejar “I LEGO NY” per adonar-se'n de la repercussió que una bona idea pot tenir a la xarxa i de la capacitat d'eco del mitjà. A mi, els tam-tams em van arribar a través de bloGuejat (el bloc de Salvador Macip, un novaiorquès de pro que pot assaborir tots els matisos d'una peça creativa com aquesta); l'apunt original prové de les pàgines de The New York Times, concretament de l'Abstract City Blog de l'il·lustrador Christoph Niemann (que, entre d'altres publicacions, ha col·laborat amb el setmanari The New Yorker).

En aquest apunt, Niemann recrea imatges, costums i icones novaiorqueses a través de les peces del LEGO dels seus fills. Moltes, de ben segur que s'escaparan a la comprensió dels que no viuen el dia a dia de la ciutat, o dels que no l'han visitada mai. D'altres són més universals i accessibles. Totes elles són absolutament genials: senzilles i plenes de significat. Durant els propers dies, n'intentaré explicar algunes a partir de la realitat a que fan referència.

Com aquesta d'aquí dalt, que mostra tres taxis lleugerament diferents: el de l'esquerra, amb el llum central (que correspon al número del taxi) encès. Aquesta és la nostra i podem cridar-lo o esperar que se'ns acosti i que ens demani si necessitem anar a algun lloc. El taxi del mig, en canvi, duu el llum apagat i, per tant, passatge. I el de la dreta —i aquí podem tenir problemes si no hi estem avesats— també duu encesos els llums, però només els dels laterals; en els quals, si ens hi acostem, podrem llegir el missatge “Off Duty”, que ens indica que el taxi és fora de servei.

4 comentaris:

  1. La xarxa és així..i Lego com a joguina ha possibilitat milers d'aplicacions creatives, de fet a les escoles de Catalunya en aquest moment s'estan fent experiències molt interessants amb Lego i creacions d'escolars...salut Miq

    ResponElimina
  2. el més difícil i eficaç a l'hora d'explicar quelcom és simplificar les coses i si hi ha algo simplificador és LEGO.

    ResponElimina
  3. i jo sempre em confonc.... haurem de jugar més amb el logo

    ResponElimina
  4. Molt bona aquesta Xavi! A mi també em passa. No ajuda massa que el senyal d'off duty siguin uns llums encesos i que estiguin al costat del que indica que el taxi està lliure.
    :)

    ResponElimina