dilluns, 23 de febrer del 2009

“It's 3 for a dollar”

Parlen d'aparicions misterioses al subway de Nova York, però la veritat és que són de carn i ossos, i que se'ls ha vist diversos cops en estacions d'allò més cèntriques, com ara la del carrer 59 i la tercera avinguda, o les de Times Square i Union Square. Encara que són ben terrenals, hi ha qui ha canviat d'andana, i fins i tot ha perdut un tren, per tal d'acostar-s'hi i, després de sentir la frase “it's 3 for a dollar”, poder degustar un grapat de xurros, que qui els ha tastat qualifica de celestials.

Els venedors duen els xurros, coberts per un plàstic, en una plata col·locada damunt d'un carro de la compra, que durant el dia arrosseguen d'un lloc a un altre, i al vespre de tornada cap a casa.

També hi ha carros en què els fan i els fregeixen a l'instant; però per a això s'ha de fer un viatge amb metro fins a Queens i buscar la venedora que hi ha a la cantonada de l'avinguda Roosevelt i el carrer 81. Aquí, com que és a Queens, per un dòlar te'n donen cinc.

Xurros

6 comentaris:

  1. Per Berlín fan quasi el mateix amb alguns wursts que fan una mica de mala cara, però no tanta com el propi venedor que porta el foc penjat de la cintura.
    Si aquests van amb carros i si diuen que els cinc xurros de Queens són celestials, cap a Queens s'ha dit.

    ResponElimina
  2. L'adjectiu celestial és la llicència literària de l'apunt. Quan els hagi tastats, ja t'ho diré si de cop i volta s'acaba la lírica per via oliosa.
    :)

    ResponElimina
  3. el paral·lelisme condal serien els venedors de samosa

    ResponElimina
  4. Hi ha venedors de samosa ambulants? Caram amb Barcelona.

    ResponElimina
  5. Ostres! però els que venen samosa a Barcelona només apareixen quan s'ha acabat la cervesa-beer-atxís: o sigui, a altes hores de la nit i quan més que set ja hi ha gana...

    ResponElimina
  6. Tot i que el metro funciona les vint-i-quatre hores, els venedors de xurros aquí només hi són durant el dia.

    ResponElimina