dilluns, 30 de març del 2009

McNally Jackson

En una tarda plujosa, en una tarda de vents huracanats, en una tarda de neu i en una tarda de fred intens, una visita a la llibreria McNally Jackson al 52 de Prince Street pot ser molt reconfortant. No hi ha res millor que remenar entre una bona selecció de llibres i, un cop feta la tria, asseure's en una taula del cafè que hi ha a la llibreria, demanar una xocolata calenta, un pa de pessic de plàtan (banana loaf), i observar des de dins, a través dels vidres, com el temps hivernal fa de les seves; com les ombres xineses de les gotes de pluja al vidre regalimen per sobre de la primera pàgina del llibre que acabes d'obrir. Aquesta llibreria independent és la sucursal novaiorquesa de la casa mare canadenca McNally Robinson. Darrerament, me n'he fet un addicte; especialment per la secció de llibres sobre Nova York. Fa unes setmanes, me'n vaig endur Manhattan Transfer de John Dos Passos i Waterfront, a Walk around Manhattan de Phillip Lopate. Ahir diumenge, Last Exit to Brooklyn de Hubert Selby, Jr.

McNally

12 comentaris:

  1. Manhattan transfer, de les primeres novel·les de literatura nordamericana que vaig llegir; fa bona pinta el cake i el cafè amb llet,és ben bé una foto de llibreria..salut Miq

    ResponElimina
  2. Miq, gràcies per la nova llibreria. Una més a visitar... la propera vegada. Llibres sobre NY i xocolata és una combinació perfecta amb un temps plujós.

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Bona elecció de llibres! Tinc el Dos Passos a la cua esperant, però puc dir que el Selby és com un cop de puny a l'estómac (i ho dic com un compliment!).

    ResponElimina
  5. Ja farà un anyet que hi vaig ser, i vaig flipar al trobar un llibre d'un amic meu editat per Blur.

    Vaig preguntar pel meu llibre també editat per Blur i la noia em va dir que els solien enviar tot el que editaven, o sigui que qui sap, potser remenant...

    Per cert que vaig adquirir unes maravelles, fiu...

    ResponElimina
  6. Menjes el banana nut bread amb forquilla?

    ResponElimina
  7. Em sembla que em faré fer un pòster amb aquesta entrada. Ha sigut llegir les dues primeres frases i voler ser a Nova York ara mateix!!! Argh!
    banana loaf, mare meva...

    ResponElimina
  8. Per a mi l'únic problema es que la xocolata calenta es tot llet... a mi m'agrada ben espesa i a NY encara no l'he trobat...

    ResponElimina
  9. Trina,
    Sí que és una foto de llibreria; de llibreria amb cafè, si més no. I una bona llibreria de NY si vols escapar-te de les omnipresents Barnes & Noble.

    Joan,
    És una bona combinació. De res. Crec que compartim (bons) gustos.

    SM,
    Jo tinc el Selby a la llista esperant. Però després del teu comentari, escalarà posicions fins a col·locar-se en posició de sortida.
    ;-)

    Uri,
    el teu llibre té molt bona pinta. Quines grans il·lustracions. Ja remenaré a veure si el trobo.

    Martí,
    Així és com el serveixen. I jo no els faré un lleig, en un dels pocs cafès on et serveixen la beguda i la teca en tasses i plats de terrissa.
    :)

    Quim,
    ...no tanta! :)

    Albert,
    Doncs, cap a NY hi falta gent! Merci pel comentari... un pòster? N'estàs segur? Hahaha

    BigEyes,
    Prova amb la de The Chocolate Room a Brooklyn... és fosca i de la bona (sense llet), tot i que no
    te l'esperis espessa.

    Xavi,
    No pas encara ;-) Tot i que una mica més que quan hi vaig arribar per primer cop...

    ResponElimina
  10. Estava pensant, no se si trovo més mengívol, so el cafè amb llet i el banana loaf, o aquell bon parell de llibres. Perquè son tan apetitosos els llibres?

    Miq, no compris res (si el troves, és clar), en tinc un per a tu, aquí. ;)

    ResponElimina