dissabte, 7 de març del 2009

Pravda

Pravda, 2Pravda

«També freqüentàvem, amb més il·lusió que profit, els billars d'East Houston, a la cantonada amb Mott. I, amb gran insistència, el Pravda, un soterrani nocturn de Lafayette decorat amb inscripcions en rus, on consumíem quantitats considerables de vodka i dry martini (agitat, no remenat, amb Stolichnaya, una gota de vermut sec i dues olives, sense embrutar-lo). El Pravda no tenia inscripcions a l'exterior, únicament un fanalet vermell. A mi el fanalet i els cartells en rus del local em semblaven estimulants. Imaginava consignes revolucionàries, o ucasos tsaristes. Una nit li vaig demanar al Ricardo que me'ls traduís. Cras error. Hi va llegir: «Sopa», «Entrants», «Carn», «Dolços». «Són els cartells d'algun menjador en règim d'autoservei, a Rússia servien perquè la gent es posés a la cua adequada», em va explicar.

Vaig continuar anant al Pravda, però mai més va ser el mateix».

Enric González, Historias de Nueva York

5 comentaris:

 1. Hola! M'ha encantat aquesta anècdota. Buscaré aquest llibre de l'Enric González.

  ResponElimina
 2. El llibre està molt bé. Són capítols curts, amb quatre pinzellades d'"històries" de la ciutat i de la seva visió personal. A mesura que vas passant pàgines, té un no se què que t'enganxa.

  ResponElimina
 3. Quin susto! Llegia i em sonava, he mirat la data i tot, pensant si era un post antic. Acabo i veig la signatura... uff És clar que em sona! hahahaha

  Me'l vaig llegir per recomanació teva... ;-)

  ResponElimina
 4. Suposo que és la trampa de la traducció que n'he fet; fa temps que quan passo per davant del Pravda de Lafayette, penso en aquesta anècdota de l'Enric González. L'altre dia, vaig fer les fotos amb tota la intenció de reproduir la citació aquí al bloc.

  ResponElimina
 5. Jo el vaig llegir abans d'anar i NY, per tant abans de descobrir la Llumenera. Vaig poder fer el saludable exercici de llegir-lo sense conèixer el lloc i rellegir-lo després, havent tornat i saben més exactament del què parlava.
  M'encanta aquest llibre.
  Miq, no hi has entrat, al Pravda?!?!?!

  ResponElimina