divendres, 3 d’abril del 2009

Duane (&) Reade

En aquest país i en aquesta ciutat, les farmàcies són supermercats; una mena de botigues de conveniència on hi trobes una mica de tot: esparadraps, tiretes, gases i xarops, xampús i altres productes d'higiene i de cosmètica, però també galetes, llet, begudes carbonatades, llaminadures i, fins i tot, targetes de felicitació per a aniversaris i tota mena d'efemèrides. Les drogues dures, els medicaments de debò, que van amb recepta, els trobes generalment al fons de l'establiment, rere un taulell despatxat per un facultatiu de veres. En un país addicte a la química, de farmàcies d'aquestes n'hi ha un bon grapat i normalment formen part de grans cadenes; a Nova York, les majoritàries són CVS/pharmacy o Duane Reade, que les veus d'una hora lluny pel rètols llampants i cridaners, sempre amb tons vermells i de dubtós gust estètic. Si volteu per la ciutat baixa de Manhattan i baixeu per Broadway, creuareu un parell de carrers consecutius el nom dels quals us resultarà familiar. L'any 1960, Abraham, Eli, i Jack Cohen van obrir els tres primers establiments del que més endavant esdevindria una d'aquestes cadenenes de farmàcies i van instal·lar-ne el magatzem entre els carrers Duane i Reade.

DuaneReade

5 comentaris:

  1. A la farmàcia CVS sovint hi he comprat cervesa. Sol estar bé de preu.

    ResponElimina
  2. És veritat! M'he deixat que també hi venen six-pack de cervesa. No la recomanaven antigament per les seves propietats medicinals?

    ResponElimina
  3. Crec que encara les té. Els alemanys sempre et recorden que la cervesa és diurètica. I segons quina embafa tant que et treu la gana...

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina