dijous, 23 d’abril del 2009

Sant Jordi a Dos Passos

Deixem-nos d'històries: un Sant Jordi lluny de casa és trist. Per molt que t'enviïn roses electròniques i que puguis estar connectat a tot allò que hi passa (a través dels blocs, dels diaris digitals, dels podcasts radiofònics i d'altres ginys 2.0), no és el mateix. Des de la distància, no vius les aglomeracions i les cues del centre de Barcelona, i no penses que qualsevol altre dia de l'any és molt més còmode anar de llibreries. Treballes intentant esgarrapar uns quants minuts d'aquí i d'allà, per poder sortir de la feina a un quart de vuit i córrer cap a la Shakespeare & Co. Booksellers, de l'avinguda Lexington abans que tanquin. I perquè no sigui dit, te n'endús, en tapa tova (paperback), els volums de la trilogia U.S.A. de John Dos Passos: The 42nd Parallel, 1919, i The Big Money.

Dos Passos

10 comentaris:

  1. Carai, ja tens temps de llegir-ho tot?
    ;)

    ResponElimina
  2. si, dos passos i el típic llibre sobre la ciutat, veritat?

    ResponElimina
  3. Tenint el Catalan days, no van fer el Sant Jordi days?

    ResponElimina
  4. Oriol,
    No pas, però en miro les cobertes...que molen.

    Jordi M,
    "Waterfront de Phillip Lopate el vaig comprar fa un parell o tres de setmanes. És un assaig sobre diversos apectes històrics i sentimentals del perímetre de ribera de Manhattan.

    Rita,
    Una associació (que exerceix de Casal Català) celebra un acte, en aquest cas el diumenge passat, a la llibreria Barnes&Noble que hi ha prop de Lincoln Center... però no és ben bé el mateix.

    I el Catalan Days són una altra cosa... comencen de debò ara la primera setmana de maig; però bé podrien haver-hi inclòs algun acte amb motiu de Sant Jordi i el dia internacional de llibre de la Unesco.

    ResponElimina
  5. Per experiència pròpia, entenc i comprenc l'enyor que un pot sentir en un dia com el d'ahir si vius fora de Catalunya. El mateix passa amb la nit de Sant Joan.

    De Dos Passos, espero retrobar temps per poder enllestir la lectura de 1919, i The Big Money.

    ResponElimina
  6. Però des de la distància treballes per un Sant Jordi 20019 sonat no? :-)

    ResponElimina
  7. Vaig llegir Manhattan Transfer fa molts anys, esperonada pels elogis d'un professor a la Universitat, en Jaume Vallcorba, i em va entusiasmar.
    Fa vora un any que passejo per Brooklyn i NY amb Paul Auster... Potser que canvii de pilot.

    ResponElimina
  8. Estic amb tu, Miq. Després d'onze Sant Jordis lluny de casa, aquest l'he passat a les Rambles i ha estat mooolt diferent. Ànims, que tots els exilis s'acaben.

    ResponElimina
  9. Ja m'agradaria passejar per Nova York, però tens raó, potser no per Sant Jordi.
    (jo també tinc un record important, adolescent, de Manhattan Transfer, potser per això no m'he atrevit a rellegir-la)

    ResponElimina
  10. Ja has vist el making off de Sant Jordi d'enguany a Barcelona...dedicat als que esteu lluny..;-)
    salut

    ResponElimina