dilluns, 1 de juny del 2009

Ghost City

Dilluns de la setmana passada als Estats Units se celebrava Memorial Day i, tot i ser festiu, camí de l'aeroport al comtat d'Erie, esperàvem trobar algun lloc obert per aturar-nos-hi a dinar. L'opció amb més possibilitats era Buffalo, la segona ciutat en nombre d'habitants de l'estat de Nova York, amb una població de 270.000 (segons dades de fa un parell d'anys).

Vam aparcar el cotxe en un carrer cèntric, a pocs metres de l'ajuntament i de tot un conjunt d'edificis federals. La sorpresa que ens vam endur va ser majúscula quan, després de força estona de voltar, no vam trobar cap lloc per dinar; Buffalo semblava una ciutat fantasma: botigues amb el cartell de “traspassem el negoci” o de “local per llogar”; els pocs comerços que semblava que encara resistien, tancats perquè era festiu, i la quantitat de persones que ens vam creuar, que es podia comptar amb els dits d'una mà i encara te'n sobraven. Finalment, vam acabar dinant a quarts de quatre a l'aeroport; un aeroport on hi ha una única botiga i quatre establiments de menjar ràpid.

Buffalo, 3Buffalo, 5

8 comentaris:

  1. Estàs massa mal acostumat: fora de Manhattan això és habitual!

    ResponElimina
  2. Caram... deu fer una mica de iuiu, no? ;-)

    ResponElimina
  3. O un "ferragosto" a l'americana.

    ResponElimina
  4. I a qui se li acut d'anar a fer el turista a Buffalo?

    ResponElimina
  5. …sí que ho és, sí. Però em continua sorprenent. Només cal sortir unes quantes milles al nord de Nova York, per veure que la resta del país és ben diferent.

    …fa "iuiu" i t'acaba angoixant. Aquestes grans extensions de terreny, quatre cases i tots els pobles iguals, amb el mateix tipus de comerç en sèrie.

    …de turista, res de res; només buscàvem un lloc per a fer-hi un mos ;)

    ResponElimina
  6. Sempre que puc llegeixo el teu bolg. Vaig tenir la sort de visitar moltes vegades Nova York (Manhattan), i sempre sento nostalgia d'aquesta ciutat tan.... diferent.
    Et felicito! Jusa

    ResponElimina
  7. Jusa,
    Moltes gràcies. Suposo que quan hi vius (fins i tot si la visites sovint) hi estableixes una relació una mica d'amor-odi, i no suportes determinats aspectes de la ciutat. Però fins i tot en aquests moments, sents la nostàlgia dels qui ja no hi viuen.

    ResponElimina