dissabte, 18 de juliol del 2009

Els millors ambaixadors catalans

A una de les estudiants xineses del grup, que acaba de defensar la tesi i que, per tant, ja és doctora, li agraden els Manel. L'altre dia al laboratori, els vaig fer sonar al meu iPod connectat a uns petits altaveus, i em va dir que li agradava aquesta música "dance folk" que practiquen. Me'n ha demanat una còpia. 

Li vaig explicar que són un grup català i m'ha dit que la propera vegada que viatgi a Europa no es vol perdre Barcelona per res del món.

L'anècdota és un bon exemple que la música no té barreres idiomàtiques; i si en té, són únicament les que cadascú de nosaltres (per prejudicis lingüístics i culturals) ens hem autoimposat; també aquelles que provenen de la indústria i de les lleis del mercat.

Que serveixi doncs d'exemple, a qui li hagi de servir, per adonar-se'n d'una vegada per totes que la nostra cultura mereix el mateix respecte que la resta de les sis mil cultures del món.

9 comentaris:

 1. I no li has preguntat: ah, dona estrangera, com 'ens' veuen els teus ulls?

  ResponElimina
 2. I jo que estic convençut que la immensa majoria del món mundial accepta i gaudeix la diversitat cultural; o això vull creure, si més no...

  ResponElimina
 3. Avui, a l'AVUI, pàg. 42, hi ha una crònica força interssant que deixa molt bé Els Manel:

  http://paper.avui.cat/article/cultura/170187/poesia/prosa.html

  jetuva

  ResponElimina
 4. Es pot dir més alt, però no més clar.

  ResponElimina
 5. …no se m'ha acudit :)

  …potser sí.

  …ho és.

  …gràcies per la referència de l'AVUI!

  …d'això és tracta, d'això i res més.

  ResponElimina
 6. La música, per sort, no té fronteres. A l'estudiant xinesa li deu passar el mateix que em passa a mi amb els islandesos Benni Hemm Hemm. No entenc un borral del què canten... però m'encanten! O amb el japonès Shugo Tokumaru. O amb el senegalès Youssou N'Dour... i amb tants d'altres.

  ResponElimina
 7. què bo! Aquestes coses em fan il·lusió pels Manel i pel que dius :)

  ResponElimina
 8. em quedo amb el concepte dance folk

  ResponElimina