dijous, 9 de juliol del 2009

Les fabuloses tortugues de Jamaica Bay



A través de Twitter, me n'assabento que dimecres al matí a l'aeroport JFK, van haver d'endarrerir l'enlairament de diversos vols perquè a la pista hi havia un nombre considerable de tortugues, i els pilots van alertar la torre de control de la presència dels rèptils. Al cap d'una estona, després que uns operaris les capturessin i les tornessin a l'aigua, el trànsit aeri es va restablir. No és un fenomen aïllat i en aquesta època de l'any, entre finals de juny i començaments de juliol, és força freqüent que algunes tortugues envaeixin la pista i que els avions n'esclafin més d'una, sense provocar cap incident. Les tortugues, de l'espècie Malaclemys terrapin, comuna a la costa est dels Estats Units, provenen de la badia de Jamaica, que envolta l'aeroport.

5 comentaris:

  1. M'encanta la romàntica idea que, malgrat l'evolució de l'espècie humana, n'hi ha d'altres que es dediquen a passejar amb la seva família pel bell mig de la pista d'aterratge d'un dels aeroports més concorreguts del món...

    Lentes, sí, però amb pas ferm!

    ResponElimina
  2. aquestes no són "ninja"...si ho fossin haurien sortit de nit i ...camuflades!

    ResponElimina
  3. …sí, no cal oblidar que a l'avió que va fer un aterratge d'emergència al Hudson, ara fa uns mesos, li va fallar un motor perquè es va empassar literalment un estol d'oques canadenques (!)

    …i aquestes van sortir a plena llum a primera hora del matí. I no anàven acompanyades pas del mestre Estellicó ;)

    ResponElimina
  4. Les teues entrades sempre resulten novedoses i curioses, almenys per a mi.

    ResponElimina