dimarts, 21 de juliol del 2009

Wilco (The Band)

Dilluns, 13 de juliol de 2009

Quaranta parades de subway em separen del llit. Quaranta parades! Des de Coney Island, Brooklyn, fins a Astoria, Queens, a través d'un bon tram del primer dels boroughs i de Manhattan. Si l'anada ja s'ha fet interminable (més d'una hora, quan encara funcionava el tren exprés), ara de nit, l'excursió pren un aire d'odissea i promet un trajecte de vora dues hores de durada, perquè el metro s'atura a totes i cadascuna de les estacions.

Tweedy & FeistTweedy & Feist, 3

Tornem, però, d'un concert memorable de Wilco, un dels pocs grups que cuiden el so fins a l'últim detall; és un plaer sentir-los en tot tipus de recintes. En aquest cas, en un camp de beisbol a Coney Island al costat del mar: el KeySpan Park, seu dels Brooklyn Cyclones. El cartell era immillorable: l'aperitiu l'han servit els veterans Yo La Tengo, i el plat fort, els de Chicago, que presentaven el seu darrer disc. Wilco han convençut amb nota, després de dues hores llargues d'actuació, en les quals han desplegat les seves millors cartes a l'escenari: els canvis sobtats de ritme de les cançons, la delicadesa melòdica i la força més contundent. Cap al final, ha arribat el torn d'uns convidats excepcionals, Leslie Feist a la cançó You & I (vídeo) del nou disc homònim Wilco (The Album), i els membres de Yo La Tengo, a Spiders (Kidsmoke).

4 comentaris:

  1. Oh!, quina enveja! (sobretot sana), sobre el so ja en parlarem..., ja m´explicaras sobre aquest concert, pensaba anar a Dublin a finals d´agost a veure´ls de nou pero la butxaca i l´agenda amb La Vanguardia hagues fet que no disfrutes pas del concert, per lo tant em quedare amb el record dels dos increibles concerts de fa una mica mes d´un mes.
    I a sobre amb Feist!, deu ni do! imagino que entre els canvis sobtats de ritmes s´hi trobaria la increible "Via Chicago"... ja m´explicaras! :-D

    Per cert, dues hores hi ha de Queens a Coney Island? pensaba anar-hi, veure la platja i el parc d´atraccions, pero no sabia que hi habia tanta distancia, tampoc se com es troba ja que tinc entes que el Parc d´atraccions esta un pel deixat.

    Be, no t´atabalo mes, et deixo sota una constant pluja de llamps i trons, provinents del cer de Barcelona.

    ResponElimina
  2. Quin luxe disfrutar d'aquella música :)

    ResponElimina
  3. Amb això dels parèntesi, Wilco donen molt de si. "The Album", "The Song", "The Band"... fa uns dies pensava fer un "Wilco (The Post)" però googlejant ja he vist que algú se m'ha anticipat. Tot i això, cada dia són més grans i millors. I veure'ls a Coney Island, tot i la distància... és sanament envejable.
    Ah! Yo La Tengo treuen nou disc al setembre. Uns altres que mai fan un disc dolent.

    ResponElimina
  4. quina enveja (i més després d'haver-me perdut el concert de l'auditori a bcn)!

    fins aviat (potser passo a saludar per NY a l'octubre; ja avisaré. ja ens veurem)

    laura c

    ResponElimina