dilluns, 17 d’agost del 2009

I don't go to Brooklyn — Yeah, neither do I

Els brillants guions de la sèrie Sex & The City fa anys que fan estralls en determinades dones d'aquesta ciutat. Són noies de la meva generació, de fenotip Upper East Side, que sovint estiren més el braç que la màniga per assemblar-se als clixés televisius. N'hi ha de veu esmolada, sobretot quan exclamen un “Awesome!” o un “Oh My Gosh!” agudíssims, que de ben segur que interferirien en les converses ultrasòniques i oceàniques dels cetacis. En els seus gestos, maneres i actituds apliquen (inconscientment) clixés i elements caricaturescos de les protagonistes de la sèrie. O és a la inversa?

Una amiga catalana, que s'estava a casa de visita fa un parell de setmanes, va tenir el privilegi de poder interactuar amb una d'aquestes noies. Com a bona novaiorquesa que es troba una persona desconeguda al carrer, la noia va parlar amb la meva amiga durant més d'una hora i li va explicar la vida. En un moment de la conversa, li va preguntar on s'estava i quan la meva amiga li va confessar que a Astoria, Queens, (clic!) el guionista de Sex & The City, que la novaiorquesa duia a dins, va activar-se i va deixar anar un “Jo ja els ho dic a les meves amigues, que si mai he d'anar a Queens, m'hauré de fer el passaport”. La frase en qüestió, us recorda algun capítol en concret?

Performance (2)Performance

7 comentaris:

  1. Buf!, de debò que és tan exagerat, el tema? Prefereixo pensar que l'ecuació no és: "dona real aplica gestos i elements televisius"; quina mandra!

    ResponElimina
  2. tu ho has dit Ferran..quina mandra!...

    ResponElimina
  3. Capítol no, però Queens sempre serà un referent clar a "El príncipe de Zamunda".

    ResponElimina
  4. Bé, aquí els nens imiten els guions de Los Serrano.
    Saps si a LA o a Haway parlen com els personatges de Lost?

    ResponElimina
  5. Aggg, que gent! Quan la personalitat falla...

    ResponElimina
  6. no es tracta d'humor sacàstic? em sembla molt bò 'm'hauré de fer el passaport'. He vist la sèrie un parell de vegades com a molt i mai sencera però per sort crec q esta molt lluny de la realitat de Nova York, que no només és Upper East Side.

    ResponElimina
  7. La qüestió no és exagerada, però hi ha gent que és així de natural o que s'hi van tornant per osmosi.

    També pot ser una bona dosi d'humor sarcàstic, però sovint la caricatura acaba suplantant a la persona.

    De Los Angeles o de Hawaii no en sé massa; tampoc estic gaire familiaritzat amb Lost.

    ResponElimina