dilluns, 14 de desembre del 2009

New York City, Ork Posters! (2007)

Reprenc la sèrie sobre mapes de Nova York, a la qual vaig dedicar un parell d'apunts l'any passat, amb els “mapes tipogràfics” d'Ork Posters!.



Aquesta empresa de Chicago, produeix mapes de ciutats nord-americanes, de factura simple i contundent alhora, en blanc i negre; i en els quals els noms dels barris (en tipografia majúscula sans serif) són l'element gràfic principal, com podeu veure en els de Manhattan i Brooklyn.

4 comentaris:

  1. aquests "mapes tipogràfics" són fantàstics!
    el meu preferit és el de Manhattan.

    ResponElimina
  2. Els mapes són força originals. Tinc, però, un parell d'observacions:
    1a) els contorns de cada territori es podrien haver fet amb els noms de carrers secundaris, en lletra ben petita. Això hauria eliminat les línies frontereres, massa convencionals.
    2a) la ciutat anomenada BRAIN té alguns problemes pel que fa a la localització dels "barris". Per exemple, la zona del MOTOR CORTEX. Hi arribaríem i ens hi perdríem, perquè està mal situada. I és que el cervell és un mapa mundi del qual només coneixem les línies generals...

    ResponElimina
  3. Una altra manera de veure la ciutat, sens dubte. M'agraden i no descarto fer servir algun d'aquests mapes com a fons d'escritori.

    ResponElimina