dimecres, 6 d’octubre del 2010

New York at our fingertips

Phantom pier

En una ciutat com aquesta, d'skylines i vistes espectaculars des de les altures, n'hi ha que viuen en apartaments magnífics amb perspectives privilegiades sobre Central Park, o de midtown Manhattan, o del riu, o del pont, o del…

Aquestes són les visions de Nova York que s'emporta el turista quan torna cap a casa; la vista espaterrant de la ciutat que el nouvingut degusta des del rooftop (el terrat) d'aquell hotel o club semi-exclusiu amb una sensació de petitesa i un martini a la mà.

Nova York és això. Però en la majoria dels casos, és també la paret anodina de maons de l'edifici del davant de casa, que pots tocar amb el palmell de la mà si treus el braç per la finestra.

10 comentaris:

  1. I és observar els veins i gairebé ficar-te dins el seu menjador. "Tan a prop i tan lluny" d'altres persones anònimes que durant l'estada a la ciutat es converteixen en quelcom familiar...

    ResponElimina
  2. Això també! És veritat :-)

    ResponElimina
  3. La foto d'aquest 'pier', abandonat, realment fantasmagòrica, contrasta amb d'altres molls refets i reutilitzats que, en mig del brogit de Nova York, representen un autèntic oasi. Em refereixo, per exemple, al que hi ha davant de Christopher Street: una delícia.

    ResponElimina
  4. La foto es estupenda "ep! que no vull pas deixar de banda el text, que ja t'entenc (encara que en Dani no ho crec perquè al primer apartament que tenien hi havia unes vistes...http://laidan.zenfolio.com/p485918927/hf0b9b1f#hf0b9b1f i al segon tampoc es podien queixar)"

    Però per altra banda me'n torno a la primera frase, i sembla ser la més comentada pels teus lectors... La foto es espectacular, hauries de presentar-la en un concurs!

    ResponElimina
  5. La fotografia és d'un dels molls (piers) abandonats (o el que en queda) del riu Hudson. En el passat, en aquests molls hi tenia lloc una activitat febril de transatlàntics i tota mena de vaixells que arribaven o salpaven del port de Nova York. En l'actualitat (i ja fa moltes dècades d'això), tot aquest trànsit portuari s'ha traslladat a Red Hook (Brooklyn), New Jersey, Baltimore…

    Els molls del Hudson han anat desapareixent, s'han transformat en passejos, zones recreatives i alguns altres, com aquest, de la part baixa de Manhattan (a l'alçada de TriBeCa, crec recordar), han estat desposseïts de gran part de la seva estructura i només n'han quedat els fonaments, com a testimoni fantasmagòric d'un passat esplendorós.

    ResponElimina
  6. Per cert, el que es veu a l'altra riba no és Nova York: és l'estat veí de Nova Jersey; en concret, és l'skyline de la zona financera de Jersey City.

    ResponElimina
  7. Personalment em quedo a la NY, mes urbana i menys pija, la que no surt a les guies

    ResponElimina
  8. Completament d'acord amb tu!

    ResponElimina