dimarts, 9 de novembre del 2010

De la nit de Halloween al matí de la Marató

Encara he d'endreçar les fotografies de la darrera setmana. Una setmana en la qual he tornat a descobrir la ciutat a través dels ulls d'un visitant, amb la mirada verge de qui s'hi enfronta per primer cop. Els que hi vivim exiliats, i sovint rebem visites d'amics i familiars, fem anar el tòpic, del tot cert, que els visitants ens descobreixen i ens fan freqüentar llocs de la ciutat que la rutina ens havia fet invisibles. Ens recomanen algun lloc que surt a les guies; aquests llibres que ja no llegim perquè n'hem escrit un de propi i mental amb el qual arrosseguem les visites i juguem a fer de guia. En el meu cas, el top ten podria anar més o menys així: High Line Park i els edificis vells del Meatpacking District, Gantry State Park (amb unes fantàstiques vistes de Manhattan des de Queens), Williamsburg (amb el brunch de rigor al Sweetwater i les vistes de Manhattan des de Brooklyn, a l'East River State Park), unes quantes voltes Guastavino (la de l'Oyster Bar de Grand Central Station i la del Bridge Market del Queensboro Bridge, per exemple), una passejada pels carrers del West Village, l'East Village de nit (i Tompkins Square Park i els community gardens, de dia), el passat dels immigrants al Lower East Side, Harlem i el jazz (i una nit al St. Nick's Pub), el Brooklyn Bridge i el Manhattan Bridge (i el barri de DUMBO que hi ha a sota), els Brooklyn Heights…

Gantry State Park

7 comentaris:

  1. I quina felicitat això d'acompanyar algú a veure i viure un lloc en què ens hem trobat a gust! Bé, això val per a aquells que tenen les "neurones mirall" ben fermes i són sensibles al 'pathos' dels altres...

    ResponElimina
  2. És ben cert. Tu i les neurones "mirall"… n'hem parlat sovint, però m'apunto la idea com a una de les historietes per explicar.

    ResponElimina
  3. Enhorabona per aquest blog! he estat en 2 ocasions a NY i hi tornaria moltes vegades més. quina enveja em fas! seguiré les teves reflexions, històries i la llumanera de NY.
    Maria (Barcelona)

    ResponElimina
  4. Miq,

    tot i que no ens coneixem personalment puc dir-te que les teves recomanacions completen un excel.lent puzzle de la ciutat (moltes d'elles les vaig viure en primera persona, com la Plaza Cultural). D'acord però que els que ens ho mirem de fora de vegades podem aportar el nostre granet de sorra amb un llibre, un cafè, una anècdota, un personatge... a la llegenda d'aquesta meravella de ciutat.

    I per la Maria: jo també he estat dues vegades i hi tornaré...

    ResponElimina
  5. Gràcies Maria i gràcies Cesc, pels vostres comentaris. Intento plasmar amb fotos i escrits el que més m'agrada, però també el que no m'agrada, d'aquesta ciutat fascinant i que no s'acaba mai (i gràcies a això, tothom pot sentir-se-la com a pròpia, trobar-hi allò que més el captiva i recomanar-la, o descobrir-la, a qui encara no la coneix).

    ResponElimina
  6. defak… no em renyis, que darrerament no "parlo" gaire de Nova York ;)

    ResponElimina