dimarts, 19 de setembre del 2006

La mar a Brooklyn


No és que Nova York no tingui platja –com feia una cançó dedicada a una altra ciutat– ni que la mar quedi ben lluny. Nova York és un port atlàntic dels més importants, tant comercial com turístic, com ho demostra la nova terminal per a creuers de Red Hook, a Brooklyn. La platja, urbana, és a prop relativament. Una relativitat en les distàncies que, en aquesta ciutat, és aplicable a tantes altres coses. Brighton Beach i Coney Island són, una al costat de l'altra, a l'extrem sudest de l'F Train. Tenim port, tenim platja.

Però si això és poc, sempre ens quedarà una platja artificial a la riba de l'East River, a la banda baixa de Queens, on el bany és menys recomanat que a la desenvocadura del Llobregat, i on acaba la gent amb ganes de ballaruga després dels Warm Up electrònics de les tardes estiuenques del P.S.1.

També una sèrie de locals de Williamsburg, a Brooklyn, que juguen amb menor o major habilitat amb elements característics de platja: l'estany central del restaurant thai Sea (l'aigua), la bassa que et dóna la benvinguda a l'entrada del club i art space Galapagos (més aigua) o la sorra de platja que cobreix el terra del Hurricane Hopeful, un bar del carrer 6 nord prop de Bedford Ave, amb decoració surfera inclosa (Waikiki vs. Williamsburg).

Si les temperatures nocturnes encara ens són propícies, val la pena assaborir la sal de mar als llavis (encara que sigui la del marge d'una copa de margarita), sopar a la vora de l'aigua al Sea, i descalçar-se i caminar sobre l'arena a l'altra banda del carrer 6. Sempre tindrem l'ocasió de remenar una llibreria d'art i de vell, o comprar un bon clàssic de cinema americà o el darrer film de Kar-Wai al videoclub de la cantonada, mentre a fora, al carrer, bufa una lleugera brisa de mar, a Brooklyn.

1 comentari: