dilluns, 12 de febrer del 2007

Queensboro Bridge

The city seen from the Queensboro Bridge is always the city seen for the first time, in its first wild promise of all the mystery and the beauty in the world.
F. Scott Fitzgerald





Amb les primeres notes de Rhapsody in blue de Gershwin, planejo com un Lebowski qualsevol per sobre dels gratacels i els edificis d'apartaments que emmurallen el parc central. El vent a favor m'ajuda a girar cap al riu de l'est. Hi aterro a la riba. M'assec a un banc solitari i contemplo el capvespre. La posta es filtra per entre els edificis i em fa pessigolles al clatell. Tres-dos-ú, s'encenen els llums que ressegueixen la silueta del pont del carrer cinquanta-nou. Algú em diu nosequé a cau d'orella. Is it you, Diane? Donem l'esquena als darrers rajos de sol i a la ciutat. Un concert per clarinet que no s'atura mai.

2 comentaris:

  1. Buenas llumenera, suposo que ja t'haurà arribat per altra banda però tot just acabo de començar un llibre (he llegit exactament 16 pàgines)i he pensat que no te'l podies perdre. Es diu "Aigua bruta" per Pau Vidal i l'ha editat Empúries. És una novel·la policíaca on el personatge principal és un filòleg caçador de paraules, té una "padrina" mallorquina... Així pots mantenir allò tan nostrat.

    ResponElimina