Aigua amb gas
Sisplau doctor no em cobri tant
per un queixal que tinc corcat
que un taliban a vint-la-dent
em cobrarà
Adrià Puntí
Encara amb la ressaca de Barcelona and Modernity i els carrers enfarinats per la nevada d'aquesta nit, ben calçats arribem a Housing Works Bookstore de SoHo. Housing Works Used Book Cafè és una fantàstica llibreria de segona mà que hi ha al 126 del carrer Crosby, un d'aquest carrerons empedrats al sud de Houston Street. Housing Works, l'oenagé que la gestiona, proveeix d'allotjament, assistència sanitària, formació i assessorament jurídic a persones sense sostre que tenen la sida, en una ciutat amb més de trenta-mil afectats per la malaltia. La llibreria i el cafè els duen voluntaris i el cent per cent dels beneficis són destinats als programes de l'associació.
A les set del vespre, Paul Auster llegeix fragments dels seus dos darrers llibres, The Brooklyn Follies i Travels in the Scriptorium. Em quedo amb la història de les cartes que Kafka escriu a una nena petita desolada perquè ha perdut la seva nina. La vetllada és molt més càlida que la de fa un mes a Barnes & Noble de Union Square, i Auster es mostra accessible i entusiasmat amb els comentaris dels lectors. Fem un cafè al Falai de Lafayette i, ja quan tanquen, ens regalen un pa rodó.
Ninyooooooo quina ràbia no poder-hi anar... la historia que explica sobre kafka és certa o es invenció austeriana?
ResponEliminaprimer. records l'auster.
ResponEliminasegon. vols dir que aixo de barcelona and modernity no hauria de ser catalonia and modernity? es com allo del serrat que cantava en juleio (nasi en el mediterraneo) per no dir que era catala... el quadre de la masia d'en miro es de mont-roig i la seva relacio amb bcn a banda del naixement... dali, no diguem, picasso (excuse me, les senyoretes on les va pintar?). ara digues que "catalonia and modernity" no vendria amb els noms de miro, dali i picasso a sota. una mica mes que les expos de l'art khmer si, no? ep! que ja se que soc molt poc global i que barcelona... a barcelona i als seus venedors internacionals els passa amb catalunya allo que deia en lorca "hoy por ti y manana...manana, tarari"
però, la filla hi era?
ResponEliminavull la crònica off the record!!!!
xavi:
ResponEliminaNo ho sé si és certa. Si ho és, fantàstic. Si no, l'Auster s'ha tret una bona història de la màniga.
el de london:
L'exposició ha estat organitzada per museus americans i el mateix comentari que fas sobre el títol es podria fer sobre el subtítol: Gaudí to Dalí. El més remarcable d'aquesta exposició no és cap dels dos...el títol no deixa de ser un reclam...és màrqueting. Un cop dins, el rigor en totes aquestes qüestions és extrem: Catalunya situada al mapa d'Europa, marc històric, identificació de Picasso i d'altres com a Spanish i, en canvi, Casas, Rusiñol, Dalí, Miró, etc. com a Catalan. Crec que queda prou clar.
aina:
Aquest cop no hi era la filla. Va venir acompanyat de la dona. Ja coneixem a tota la família. Ah, i la resta de la crònica ja te la faré off the record.
be, si tu hi dones l'ok, m'ho haure de creure. ja ens hem entes, justament em queixo que el reclam sigui bcn.
ResponEliminaper cert, bona la foto dels peus de la senyora...
el de london:
ResponElimina... sort que el miq és més diplomàtic i té el cap més fred que jo.
Ara bé, m'està temptant molt la idea d'una expo que es digui "Barretina and Modernity".
Per treure't l'espineta però, et recomano una lectura del catàleg i un joc. Per cada vegada que surti la paraula "Catalunya" o "Català" sumes un punt (dos si està en negreta o majúscules). Quan arribis a 100 i estiguis ben sadoll d'orgull patriòtic, ens expliques si has entès perquè l'exposició ha triat "Barcelona" i no "Catalunya" per al títol i en quin moment de la història Barcelona va deixar de ser catalana.
Pf, vaia enveja!
ResponEliminaQuina enveja ser tan a prop del Paul Auster!!!!
ResponEliminaCom es?
Explica explica més coses
Petonets