dilluns, 19 de març del 2007

Annie Hall

Is it the old Groucho Marx joke that I'm -
I just don't want to belong to any club
that would have someone like me for a member?
Woody Allen



He començat un cicle de cinema al meu apartament de Manhattan, unipersonal —apartament i cicle—, a l'entorn de la ciutat de Nova York. Tòpic, però d'altra banda, interminable perquè si una cosa té aquesta ciutat és que és un plató de cinema. L'altra nit, baixava per la cinquena i ben aprop d'on mor, a Washington Square al cor del Village, de cop i volta es va fer de dia: el reflex de cent mil focus, de cent mil watts, tots enfocats cap al cel, com si King-Kong hagués abandonat el seu apartament amb vistes de l'Empire State Building per a baixar downtown. Un de tants rodatges.

Aquesta nit, sense moure'm de l'apartament, passejo agafat de la mà d'Annie Hall. Em dic Alvy Singer, I'm a comedian, per si no ho sabeu; i ella duu pantalons i un barret fosc d'ala ampla que fa joc amb l'armilla i la corbata. És tan bonica. Ens petonegem amb el Brooklyn Bridge i el Manhattan Bridge de teló de fons. Fem cua al cinema i aguantem com, darrera nostre, un professor de Columbia pontifica sobre Marshall McLuhan. I trec a McLuhan d'un racó del pla mitjà. Ella condueix impulsivament un escarabat descapotable. Prenem vi blanc al rooftop de casa seva en gots irregulars. I ella diu la-di-da. I jo, de tant en tant, em despenjo amb un dels meus monòlegs: Don't you see the rest of the country looks upon New York like we're left-wing, communist, Jewish, homosexual pornographers? I think of us that way sometimes and I live here. I quan ella deixa el seu apartament per a venir a viure al meu, me n'adono que hi ha coses que no han canviat, com el bad plumbing i els bugs —tan freqüents als immobles tronats de Manhattan—, però d'altres que si: per quatre-cents dòlars fa anys que no et lloguen un apartament a l'illa. Ni tan sols mitja habitació.

7 comentaris:

  1. Quina gran pel.lícula, Annie Hall. Suma-li Manhattan i pots acabar el cicle.

    ResponElimina
  2. i ara rodant a barcelona, esperem que no en faci un anunci.

    ResponElimina
  3. Boníssim quan treu el McLuhan... et recomano "Zelig" ;)

    ResponElimina
  4. tot i els bugs, he sentit un punt d'enveja llegint-te...

    ResponElimina
  5. Jo SEMPRE sento enveja llegint-lo...

    ResponElimina
  6. Al cicle, de moment, hi han passat dos Allen i un Schnabel. Però n'hi haurà més. També té una vessant literària...ja n'anirem parlant.

    ea:
    Més aviat, espero que no en faci un bunyol.

    tina, rubèn:
    jo SEMPRE us llegeixo...i n'aprenc un munt, de llegir-vos

    xavi:
    espero que estiguis recuperat de la teva galipàndria...amb aquests canvis de temps!

    ResponElimina
  7. sempre vaig voler ser annie hall...

    ResponElimina