dilluns, 5 de març del 2007

Johnny-pump

Hydrant

I'm from Flushing, Marcy, Nostrand, Myrtle and Park
Niggas'll drive by in the day, murder you in the dark
Thats why the Johnny gun I'm holding
Wet niggas up like the johnny-pump is open
Homie, I play hard

Jay-Z

Gràcies a amics que viuen lluny de Manhattan i, per aquesta raó, duen cotxe, aprenc que certs llocs d'aparcament perenne no són tals. No és pot aparcar a menys de vuit metres d'una boca d'incendis; d'aquestes preses d'aigua brancades sobre canalitzacions de gran cabal, que són situades a la via pública, per tot, a la ciutat de línies verticals. Nova York, assotada per nombrosos incendis al llarg de la seva història, és hipersensible als focs i és per això que hi ha una caserna de bombers a cada cantonada i no es poden llençar petards i focs artificials a títol individual el quatre de juliol. Tampoc la resta de l'any.

Gràcies a amics que viuen lluny de Manhattan, aprenc el mot anglès hydrant. La paraula, segons l'Oxford American Dictionary, és originària dels Estats Units, on una de les primeres boques d'incendis, tal i com les coneixem ara, fou dissenyada a Filadèlfia el 1803. A Nova York, en l'argot del Lower East Side i de Brooklyn, es coneixen amb el nom de johnny-pumps, especialment aquelles que són obertes a l'estiu i on s'hi remulla la quitxalla.

hydrant |ˈhīdrənt| noun, an upright water pipe, esp. one in a street, with a nozzle to which a fire hose can be attached. ORIGIN early 19th cent.(originally U.S.): formed irregularly from hydro- [relating to water] + -ant.

1 comentari:

  1. Si, si... putos "Johnny-pump" que estan a tot arreu i no et deixen aparcar enlloc.

    Jo ja porto uns quants sobres taranja del "New York Department of Finance" al parabrises del meu cotxe. Diuen que una de les principals fonts de recaudació de diners de l'ajuntament de NY són les multes de parking. Jo ja he perdut el compte de les que porto en un any, però ja he financiat algun programa public segur...


    Una damnificada.

    ResponElimina