divendres, 18 de maig del 2007

Divendres de Llumanera: Coses dels Estats Units

La Llumenera (2)
Any 4 / Nova York / Març de 1877 / Núm. 23

Coses dels Estats Units

L'afició dels ianquis a anunciar és tan gran que sempre busquen la manera de cridar l'atenció cap als seus anuncis i cartells posant-los als llocs més estranys que es puguin trobar. Fa pocs dies arribà de l'Havana un xitxarel·lo d'aquests que porten un coll de camisa de mitja cana d'alt, que per darrera els hi arriba fins al barret. Per Broadway va reparar que un ianqui se'l mirava molt fixament i que el seguia, i al arribar a l'hotel veu que lo ianqui se'n va a l'oficina i es posa a enraonar amb lo dependent assenyalant-lo a ell. El cubà pujà a la seva cambra i al cap d'una estona ve un mosso amb una carta que deia així:

Dear Sir, he observat que lo coll de la camisa de vostè és un lloc magnífic per a anunciar, no tan sols per la grandària, sinó perquè tothom se'l mira. A més, això seria una novetat tan gran que a mi em convindria molt per als meus anuncis. Desitjo, doncs, que em digui quant me'n faria pagar per posar-hi tots los dies un cartell nou. Abaix espero la resposta. —John Smart

5 comentaris:

  1. ES PEC TA CU LAR

    Sí senyor! gent amb empenta i iniciativa. Això és el que ens cal a Catalunya.

    Tota una lliçó històrica per al segle XXI (ui, que em poso solemne) :)

    ResponElimina
  2. Que bo i quina gràcia!
    Recorda al omnipresent adsense de Google a la xarxa!
    A on podrem aïllar-nos doncs?

    ResponElimina
  3. De tants anuncis que ens envolten, ja no sabem si som el public objecte de la publicitat o en nosaltres mateixos som un servei gratuït de publicitat.
    Per cert se'n sap alguna cosa de la resposta del cubà?.

    ResponElimina
  4. No se'n sap res, però podem imaginar que digué que si.

    ResponElimina