dijous, 24 de maig del 2007

Ferdinand von Zeppelin

És un avió? és un ocell? és...
Anònim

La ciutat de línies verticals si una cosa té és tendència a mirar enlaire. A cada cantonada de midtown Manhattan pots trobar-hi grups de turistes posant a prova les cervicals. Nova York és el paradigma de ciutat que vol arribar al cel i, així, es va inventar els gratacels: aquesta mena de catedrals modernes, temples de la neoreligió del segle XX; el capitalisme. Als anys trenta, a Nova York, corrien a veure qui era que el feia més alt. Més tard, moltes altres ciutats els van imitar. Potser per aquesta fal·lera d'arribar al cel, les altures eren el medi natural dels superherois que, en una època o altra, van poblar la ciutat. King-kong s'enfila a l'Empire State. Des de les altures, tomben les dues bessones.

L'antena original de l'Empire State Building va ser dissenyada per a amarrar-hi zeppelins i el pis cent-dos disposava d'una plataforma per a l'aterratge d'aquests dirigibles. Tot i això, la idea va ser abandonada, després de diversos intents fallits, a causa dels forts corrents d'aire ascendents produïts per les dimensions de l'edifici.

Aquesta tarda, la sorpresa ha estat majúscula quan, en un moment de descans, he aixecat la vista del microscopi i he dirigit la mirada cap a la finestra que tinc a la dreta i que apunta downtown. A la meravellosa vista del Chrysler Building, amb la llum del capvespre impactant-hi al cim argentat, s'hi havia afegit un dirigible. I m'he transportat al passat, gentilesa de Memorial Day.


Dirigible sobrevolant Manhattan, el 24 de maig (NYC Blimp, de d-4ce).

5 comentaris:

  1. Gràcies per la benvinguda. Per cert, felicitats pel blog. Escuet, al gra, amb molt d'interès per als que descobrim la ciutat i compartim cultura, bones referències musicals...

    ResponElimina
  2. Quina sorpresa! I quina foto més maca :)

    Això és NY, la sorpresa diària :)

    ResponElimina
  3. uala, una imatge preciosa!
    música de fons...? Led Zeppelin! del Physical Graphity.

    slts
    roi

    ResponElimina
  4. Des de la finestra del meu laboratori veiem tot l'skyline de Manhattan (un dels pocs avantatges d'estar aqui als suburbis: tenim espectaculars vistes de Manhattan...) i des de dilluns hem estat veient al zeppelin blanc donant voltes per la ciutat.

    Per cert! ahir a la tarda a l'eixir de la feina vam anar a donar una volta per New Rochelle en Westchester County (el primer poblet al nord, al sortir del Bronx) i endivina que vam vore: TOTS els semafors del poble son de "walk-don't walk"!!!! Tenim una foto per tu per donar fe.

    ResponElimina
  5. Ahhhhhhhh!
    Jo en vull... m'haureu de dur a New Rochelle!!!
    ;-)

    ResponElimina