divendres, 11 de maig del 2007

Pull, Don't Bush

Vintage Hand Dryer

Qui t'hauria dit que al tercer pis, a això que aquí en diuen Third Mezzanine i que a l'espantosa i impersonal entrada de ticketmaster abreugen com a 3RDMZ1, hi trobaries una cosa anomenada Gentelmen's Lounge, que no deixa de ser un lavabo però en versió Radio City. L'eufemisme el justifica la sala que precedeix les tradicionals pixadores pròpiament dites, decorada amb un mural d'un pintor hongarès de començaments de segle (desconegut) i amb unes butaques que farien les delícies d'un popular conductor de talk show de casa (cosa?) nostra.

El teatre que acull aquests pintorescos vàters és el Radio City Music Hall —Showplace of the Nation—, que va obrir les portes al 1932 dins del complex del Rockefeller Center i que deu el seu nom a un dels primers inquilins del recinte, la famosa Radio Corporation of America o RCA. Projectat per Edward Durell Stone, és una obra mestra de l'art déco i en destaca sobretot l'interior de la sala, dissenyat per Donald Deskey, amb la famosa volta del sostre, una caixa escènica de quaranta-quatre metres d'ample i vint de profunditat, i cinc mil nou-centes trenta-tres localitats. Durant gran part de la seva història, el Radio City va funcionar com a teatre (a l'escenari del qual van actuar Frank Sinatra i Ella Fitzgerald) i com a cinema; fins al 1979, any en què van deixar de projectar-s'hi pel·lícules de forma regular.

Un cop fetes les necessitats urgents del moment, toca rentar-se les mans. En aquestes situacions, sempre he tingut problemes amb segons quina mena d'aixetes modernes, que mai saps si tenen un sensor que detecta la brutícia o el moviment de les mans, si et toca prémer un botó invisible, o cap on cal girar o estirar l'aixeta. Mai fins avui havia tingut problemes amb l'eixugamans. Sort que a aquest exemplar art déco de la fotografia l'acompanyava un rètol amb les instruccions: tocava mirar més avall i començar a pedalar.

4 comentaris:

  1. Trepitges en pedalat i surt l'aire (del tot insuficient per cert) per la boca de l'eixugamans.

    ResponElimina
  2. Si és un eixugamans accionat pels peus. Diguem que s'ha de tocar de peus a terra.

    ResponElimina
  3. ui ui ui ui ui... que moderns no?

    ResponElimina