dimarts, 19 de juny del 2007

Jane's Carousel

Jane's Carousel (3)

Si passegeu per DUMBO, el barri que hi ha Down Under The Manhattan Bridge Overpass, a banda de les edificacions pròpies del passat industrial d'aquesta zona de Brooklyn, a la riba del riu de l'est, trobareu dins del número 56 de Water Street, un carrusel que fou construït per la Philadelphia Toboggan Company el 1922. Els quaranta-vuit cavalls del carrusel en qüestió fan voltes de les dotze del migdia a les cinc de la tarda, de divendres a diumenge. Aquests cavallitus van ser adquirits per Jane i David Valentas el 1984 en una subhasta d'un parc d'atraccions d'Ohio que estava en desús. El matrimoni Valentas és propietari de bona part dels edificis de DUMBO i són, en bona mesura, responsables de la rehabilitació i de l'aspecte actual d'aquesta àrea de Nova York. Als darrers vint anys, Jane va anar restaurant a poc a poc el carrusel amb la intenció, en darrer terme, que formés part del Brooklyn Bridge Park. Finalment, no se li va trobar una ubicació, i el matrimoni Valentas va habilitar un dels seus edificis al barri, al carrer Water, per a acollir-lo de manera temporal; des d'on, els caps de setmana, recullen signatures per a aconseguir-ne la instal·lació al parc. El carousel va obrir al públic durant el Dumbo Art Under The Bridge Festival, el cap de setmana del 14 i 15 d'octubre de l'any passat. L'estretor de l'edifici on està situat no permet de pujar-hi, tot i que si que volta (!). Es mira, però no es toca.

5 comentaris:

  1. Crec que el de Bryant Park és modern, sembla que una recreació feta el 2002. El de DUMBO és autèntic, dels anys vint, i de dimensions més grans.

    ResponElimina
  2. No sabia que els que tenien aquests "caballitus" tancats en un local eren els amos de tot DUMBO. Que sí, que m'han dit que ho ténen tot, i ho van administrant com uns mestres perquè vagi pujant el preu de mica en mica. Mecasum l'especulació!

    ResponElimina
  3. Les coses a N-Y són ben diferents de les de casa nostra. Allà conserven les atraccions antigues i aquí ens en desfem en un obrir i tancar d'ulls. Mireu el que ha passat amb el carrussel de Gal·la Placídia on en Miquel (i jo abans que ell) havíem pujat. A quin abocador duen haver anat a parar?

    ResponElimina
  4. Què se n'ha fet, ai, d'aquell elefantet de color verd blavós?

    ResponElimina