dimecres, 8 d’agost del 2007

Dimecres a la nit: Caos

Dimecres a la nit, són quarts de deu quan escric això, i el termòmetre encara s'enfila més enllà dels trenta. Ha estat un dia de calor opressiva, enganxifosa i de clatellada: com la que et propinen les bafarades enceses que escupen al carrer els aires condicionats. Avui el dia s'ha llevat amb un caos monumental, les tempestes de la nit han estat memorables i jo, com sempre que passa alguna cosa extraordinària, ni me n'he assabentat. Pels volts de migdia, he consultat la pàgina del Telenotícies de TV3 per a veure com anaven les rodalies de Barcelona, i quina ha estat la meva sorpresa quan el titular que m'ha saltat a la vista ha estat El fort vent i les pluges torrencials provoquen el caos a Nova York. No m'ho podia creure, pensava que m'estaven prenent el pèl i aixecant la camisa, tot alhora, i que el vuit d'agost era el nou vint-i-vuit de desembre. A fora, un sòl esplèndid i un dia de calor extrema. Com que tinc la sort de no haver d'agafar el metro en hora punta i de no llevar-me encara que s'ensorri la casa del costat, no me n'he assabentat que, durant la nit, la ciutat havia estat assolada per unes pluges torrencials que han inundat nombroses estacions i han obligat a tallar moltes línies de metro i d'autobús, sumint la ciutat en un caos de proporcions descomunals. El metro no funcionava, costava trobar taxis buits, llargues cues de gent esperant a les parades d'autobús, gent que ha optat per anar caminant a la feina sota un sol i una calor de justícia. Durant la nit, vents huracanats de més de 215 quilòmetres per hora, i un tornado a Brooklyn, han arrencat de soca-rel un bon nombre d'arbres que han acabat escalfant cotxes i tot allò que trobaven pel camí. Els túnels que comuniquen l'est i l'oest de la ciutat per sota de Central Park han quedat inundats.

Jo m'he llevat amb sol i calor asfixiants i he sortit ha dinar amb sol i calor, encara més asfixiants. I res no evidenciava el que havia passat durant la nit, si no era pels tolls d'aigua bruta —altrament tradicionals— entre vorera i asfalt a cada cruïlla.

Foto: Daniel Barry / The New York Times

1 comentari:

  1. Tenies la finestra tancada, m'imagino, perquè sinó com és que no se t'ha inundat la casa amb aquests ventarrots. Potser al teu barri no va ploure tant. A Barcelona sembla que també hi va haver inundacions, talls de llum i avaries de Renfe, res de nou!!! A Gijon, un sol fantàstic i una temperatura molt agradable. El món al revés.

    ResponElimina