dijous, 13 de setembre del 2007

Sense notícies de...

Dimecres a la tarda. Duc dos dies a Barcelona i em sento una mica com l'extraterrestre de Gurb, que passeja pels carrers de la ciutat i n'analitza els costums i el comportament dels habitants. En dia laborable, és quan aquests es manifesten amb més força, amb més intensitat.

Dilluns era vigília de festiu i la ciutat anava a mig gas —com un diumenge qualsevol a Nova York. I ahir, onze de setembre, Barcelona dormia. Aquí, per Barcelona, cal que entengueu la ciutat formada pels seus habitants i no pas la que acull, cada dia, centenars d'hordes de turistes. Aquesta altra no descansa ni un sol dia de la setmana, ni un sol dels tres-cents seixanta-cinc dies de l'any.

Havia oblidat aquest aire, aquesta sensació d'inici de temporada que es respira a Barcelona la primera quinzena de setembre cada any, quan la ciutat s'espolsa la mandra estival i tot torna, tothom hi torna. El trànsit es reajusta a les obres interminables del work in progress de l'urbs, i El cor de la ciutat enceta la seva enèsima temporada. L'any torna al seu punt de partida, jo torno a la meva ciutat —encara que només sigui per quinze dies— i, com algú recordava dilluns a la nit tot passejant per la Ribera: "Gira al món i torna al Born".

4 comentaris:

  1. Aquí molt millor :-)

    ResponElimina
  2. Benvingut a Barcelona, sempre va bé que la gent nascuda aquí retorni de tant en quant per no trencar amb les arrels.

    Sóc Adrià iguera i tinc un Bloc, fes una ullada si t'interessa a http://adriafiguera.blogspot.com

    Salut company!

    ResponElimina
  3. Ara estaria bé que et dediquessis a voltar pels llocs més turístics de la ciutat com si fossis un "guiri".
    Aprofita els espais buits que ha deixat la tornada a la normalitar (per la majoria de famílies) per posar-te barrets de mexicà, tastar paelles del paellador i forçar el zoom de la càmara davant de la torre Agbar o la Sagrada Família.
    Qui sap, potser redescobreixes una nova ciutat...

    ResponElimina
  4. Que jo sàpiga la gent de Gurb no són extraterrestres ja que és un bonic poble del nostre pais que tot i que sembli sorprenent és a la terra. Altra cosa seria que et sentissis com el famós extraterrestre Gurb... Benvingut sies, Hagfish

    ResponElimina