dimecres, 12 de setembre del 2007

Silueta urbana

L'arribada a Barcelona després de tants mesos sense veure-la sempre és especial. És la ciutat on vaig néixer, on va transcórrer la meva infantesa i molts anys de joventut. És la ciutat on viuen els meus pares i bona part de la meva família i dels meus amics. A Barcelona, vaig anar a l'escola, a l'institut i a la universitat —fins i tot, hi vaig escriure una tesi doctoral. A Barcelona, en definitiva, hi he passat tota la meva vida menys els darrers dos anys.

M'agrada arribar-hi de dia, però aquest cop venia d'Anglaterra i no hi he arribat amb el vol directe de primera hora del matí. Tot i així, no em fa res arribar-hi de nit. Em sé de memòria la silueta de la ciutat i és així que uneixo els punts lluminosos que la dibuixen i que puc distingir-ne a la perfecció tots i cadascun dels edificis més destacats.

L'avió encara l'aterratge al Prat per l'est. Primer se'ns mostra la costa del Maresme i, tot seguit, se succeeixen la zona del Fòrum, els llums blaus i vermells de la torre Agbar, els gratacels del port olímpic, la Sagrada Família, la quadrícula perfecta de l'Eixample, la Rambla i el port, Montjuïc. Deixem a la dreta la Zona Franca i el rètol de l'aeroport em dóna la benvinguda a casa.

6 comentaris:

 1. ei, miquel...ben tornat! segurament ens veurem pel raval...

  laura_coll

  ResponElimina
 2. Au doncs, a recuperar els menjars de casa i els sorolls i les olors del pròpi carrer, que sempre ens semblen agradables.
  A gaudir de les vacances, que per això estan!

  ResponElimina
 3. Benvingut, tu si que t'ho muntes bé... Hagfish

  ResponElimina
 4. laura,

  segur que si! hi volto sovint i, sinó, a la Mercè, segur que ens veurem.

  agnès,

  si tinc un tipus de memòria ben desenvolupat és la que fa referència als records associats a olors. Aquests dies retrobo tot de coses familiars. Barcelona...

  hagfish,
  Divendres passaré pel departament. Espero veure't-hi i que m'expliquis què tal tot. Una abraçada.

  ResponElimina
 5. Una mica ensucrada aquesta tornada però s'et perdona... Ben arribat! Quan tornes?

  ResponElimina
 6. Ei llàstima: no ens vam veure pel Born... Bona estada a BCN!

  ResponElimina