dimarts, 16 d’octubre del 2007

Mecanoscrit d'origen i final

7

Puges al comboi d'una revolada, sense fixar-te en res, mogut per aquest instint de la precipitació que t'ha fet baixar de dos en dos els darrers esglaons.

Les portes es tanquen i sents com el maquinista crida "Queens-bound E train" i te n'adones que l'has cagada; tu que havies d'agafar el "downtown E train", que veus com arriba a l'estació, concretament a l'andana del davant. I fas tard, com sempre.

Són quarts de sis de la tarda i t'enfrontes de ple a la rush hour amb la lentitud que comporta; l'anar i venir de la riuada de gent, el feixuc davallar i tornar a carregar dels vagons del metro. Baixes a l'estació següent després de creuar el riu, i vas enrere amb el primer tren que passa de tornada a Manhattan i enfila cap a la ciutat baixa.

La noia de faccions delicades i simètriques que seu al teu costat passa un a un els fulls del plec que reposa sobre la seva falda. Té el tic lleuger de doblegar amb cura la punta superior dreta de cada pàgina i tornar-la a desplegar. És un moviment mínim, gairebé imperceptible si no hi pares l'atenció. Mentre els seus dits juguen amb el marge del full, te n'adones que el llegeix en diagonal. Tu també el llegeixes. És una novel·la. La noia de faccions delicades i simètriques conclou la lectura en diagonal del full i passa pàgina, però no li dóna la volta; passa pàgina sense llegir-ne l'altra cara, que també és mecanoscrita.

4 comentaris:

  1. Sort que mentre tu i la noia de faccions delicades i simètriques éreu sota l'aigua de l'East River un estol de naus alienígenes no va decidir anihilar la Humanitat... Vosaltres us n'hauríeu escapat, però aquesta vegada jo pringava...

    ResponElimina
  2. ...si noi! tu ja vas tenir la teva oportunitat.

    ResponElimina
  3. Hola, em dic Josep i faig un programa de ràdio a una emissora municipal de les Terres de l' Ebre.
    Un dels continguts del meu programa pretén treure a la llum els molts blocaires que hi ha a la xarxa amb temes força interessants. Cada un dels blocaires que passa pel programa ens recomana un o dos blocs mes , de manera que
    s ‘estableix una cadena .
    El teu m’ha vingut recomanat per http://bloguejat.blogspot.com/ - m’ ha dit que es un blog excel·lent (com he pogut comprovar) i és per això que em poso en contacte amb tu per si podíem quedar un dia per , o be en directe o be enregistrant-ho prèviament , parlar del teu bloc... com vas conèixer aquest mon, perquè decideixes escriure ,sobre que escrius, perquè o fas i alguna cosa mes.

    El meu telèfon es el 977 71 92 21 o 639 53 09 52 i el meu correu electrònic laplanaradio@santabarbara.cat. Si o prefereixes envia’m un número de telèfon per a que et truqui jo.

    Espero la teua resposta i m' agradaria contar amb la teua col·laboració

    Agraït

    Josep Roig

    ResponElimina