dijous, 8 de novembre del 2007

Dos per u

Crowes' Halloween

Pocs grups poden permetre's el luxe de tocar cinc nits seguides sense repetir ni un sol tema del seu repertori. Per contra, són majoria els que, al llarg d'una gira, no es desvien ni un mil·límetre del guió preestablert i fotocopien, nit rere nit, un mateix concert.

Del primer cas, encara en queden excepcions honroses. Cinc nits seguides sense cap duplicitat en el repertori és, precisament, el que van fer The Black Crowes al Hammerstein Ballroom de Nova York, ara fa un parell d'anys, quan van decidir de tornar a la càrrega després de la separació que havia seguit la publicació del seu darrer àlbum en estudi; i això és, altre cop, el que vam veure dimarts i dimecres de la setmana passada als dos concerts amb què tancaven la gira d'enguany al United Palace Theatre de Broadway i el carrer 175. En total, més de quatre hores de música de les quals únicament el tercet format per Soul Singing, Wiser Time i Thorn In My Pride va sonar les dues nits.

La tria de cançons de dimarts escorava totalment cap al rock; la de dimecres va ser molt més melòdica i blues. I, en general, vam poder sentir moltes cares B com l'excel·lent Waiting Guilty, amb què van obrir la primera nit, o el blues Darling Of The Underground Press, que va sonar dimecres, i versions com Don't Do It de The Band i Can't You Hear Me Knocking dels Stones.

Halloween va afegir un punt més de barroquisme a la segona —i darrera— nit. El concert tenia lloc al United Palace Theatre, que forma part d'aquesta categoria de teatres de Nova York de decoració inspirada en les civilitzacions del creixent fèrtil. Ja de per si és una experiència força barroca assistir a un concert al United Palace o al Beacon Theatre (temples mesopotàmics de cartró pedra per excel·lència), però si a més ho fas la nit de Halloween l'experiència resulta del tot gòtica.

Estils arquitectònics a banda, la telonera Patti Smith va obrir amb força les dues nits. Van sonar els clàssics Because The Night i People Have The Power, i versions de Hendrix (Are You Experienced?) i Nirvana (Smells Like Teen Spirit) que formen part del seu darrer disc Twelve. Després van venir els d'Atlanta i van posar-ho tot cap per avall. Tants anys, i la intensitat en augment. Com els bons vins (per dir-ne alguna cosa).

The Black Crowes
30 October 2007 - United Palace Theater - New York, NY

Waiting Guilty
(Only) Halfway to Everywhere
Sting Me
Twice As Hard
Seeing Things
My Morning Song
Feathers
She Gave Good Sunflower
Soul Singing ->
Wiser Time ->
Thorn In My Pride
Hard To Handle
- encore -
Don't Do It

The Black Crowes
31 October 2007 - United Palace Theater - New York, NY

Give Peace A Chance ->
Space Captain
Jam -> Black Moon Creeping
Darling Of The Underground Press
Sister Luck
Another Roadside Tragedy
Nonfiction -> Patti Smith Vocal Jam *
Ain't No More Cane On The Brazos
Polly
Girl From A Pawnshop
Jealous Again
Soul Singing ->
Wiser Time ->
Thorn In My Pride
- encore -
Can't You Hear Me Knocking


[+ Entrades relacionades: On the road... again]
[+ Fotos dels concerts de The Black Crowes a NY]

7 comentaris:

  1. Collons Miq afluixa una mica amb el ritme de posts que ens deixes a la resta en ridícul!!!

    ResponElimina
  2. Tu quan vas a un concert prens apunts, sinó no ho entenc :)

    ResponElimina
  3. flanagan,
    Sí, duc un barretet d'aquells de periodista dels anys quaranta (tipus James Stewart de "Minoria"..."gobernador, gobernador!"), un quadern d'espiral i un boli BIC rossegat en un extrem.
    És total: no vegis com es lliga als concerts amb aquesta pinta.

    defak,
    de fet els escric tots al cap de setmana i els deixo anar amb comptagotes durant la setmana... No, és broma!

    ResponElimina
  4. Doncs... no es per res, pero ultimament SI que portes un barret dels anys quaranta i vas sempre amb la teua agenda-moleskine a la bossa ;-)

    ResponElimina
  5. Tens alguna recomanació per la primera setmana de gener? Si tot va bé apareixeré pels carrers glaçats el primer dia del nou any.
    I no hi he estat mai!!

    ResponElimina
  6. violette,
    Sí, dona. Ja et recomanaré alguna cosa de la city. Música? Menjar? Algun lloc? Una cosa per fer?

    Mmmm, primera setmana de gener? Haurà de ser alguna cosa in door. Ja n'anirem parlant.

    ResponElimina
  7. Doncs, moltes gràcies!! Seguim parlant.

    ResponElimina