dimarts, 4 de desembre del 2007

To box or not to box

Hi ha coses d'aquesta ciutat que em turmenten i que no em deixarien dormir, si no fos perquè tinc el son ben profund. Una d'elles són els intèrfons de les cases; aquest aparell infernal de tres botons amb què algú pretén que obris la porta a les visites. Sempre acabo baixant al carrer a obrir-los-la —old school.

L'altra: les bústies. Mireu, jo no tinc la sort d'un doorman que em reculli la correspondència més pesada. I, tot el correu —comercial o no— va a parar a la bústia que duu el meu nom. El que em turmentava de la bústia —fins avui que n'he resolt el misteri— era no saber per on diantre hi ficava les cartes el carter. Les bústies, a casa nostra, tenen una ranura per on s'hi encabeix correspondència de tota mena i mida i, fins i tot, la mà d'algun veí desaprensiu que intenta pispar-te la subscripció al Cavall Fort. Aquí no. Ni rastre de la bocca della verità.

Finalment, després de dies de reformes cosmètiques a l'escala de veïns, que han tingut l'habilitat de fer que la foto de l'ABANS i la del DESPRÉS siguin exactament IGUALS, ens han canviat les bústies. Fa dues setmanes que em toca anar a buscar les factures i el Time Out a la Post Office de Lenox Hill; però almenys d'aquesta manera he pogut esbrinar com funciona l'invent. El carter no obre les bústies una a una per a entaforar-hi les cartes: no hi ha una clau mestra que n'obri tots els panys. Simplement, la clau obre un mecanisme que les vincla totes enfora; com si fos una menjadora. I així, només queda repartir el pinso.

6 comentaris:

 1. Mira per on m'has desvetllat un misteri que em tenia ben amoïnada: per on redimonis ficaven les cartes en una bústia sense boca o escletxa. Encara hi ha un altre misteri: com entren els carters per omplir les bústies en una casa amb tants pocs veïns, i que treballen tots fora, i sense porter?

  ResponElimina
 2. si jo tambe em preguntva el mateix.
  pero un dia que arribava aviat a casa vaig veure el carter en accio obrint la menjadora...

  i he viscut a dos llocs diferents en aquest pais i tots tenen el mateix sistema.

  ben curios

  quantes claus mestres tindra el carter??

  ResponElimina
 3. Aquest sí que té la clau i no en Carod!

  ResponElimina
 4. si senyor! jo aixo ja ho havia descobert... era un gran misteri! Al meu apartament crec que n'obre de cop unes 20. I es molt divertit veure com ho te tot superestudiat!

  ResponElimina
 5. Sort que no sóc l'únic freak que es fa aquestes preguntes. Sort!
  Em quedo molt descansat.
  ;-)

  ResponElimina
 6. Doncs jo un dia vaig arribar a la meva ex ex casa i vaig veure la menjadora oberta (gran definició) amb el carter repartint. Aleshores vaig cometre l'error de fer el gest d'agafar les meves cartes i no ho feu mai! El carter em va mirar amb una cara de poli molt malo i em va advertir que el què feia era un delicte federal...

  ResponElimina