dimecres, 27 de febrer del 2008

Bye Bye, Redbird

RedbirdGarbage Collection Train

De nit, al subway, hi passen coses estranyes. En cap de setmana i ben tocada la mitjanit, a l'estació de 2nd Avenue —uns quants metres per sota d'Allen Street—, pots veure com per les vies centrals hi entra un tren que fa temps que va deixar de circular. No és un miratge, és un Redbird i, tot i els anys, encara conserva la característica capa de pintura vermella que li van donar a mitjans dels vuitanta per tal de combatre els grafits, i a la qual deu el seu nom. La majoria dels de la seva espècie, després de quaranta anys de recórrer quilòmetres i quilòmetres de túnels i de trams de via elevats, descansen al fons del mar al davant de les costes de Delaware, Carolina del Sud, Georgia, Virginia i New Jersey, on fan les funcions d'esculls artificials. Els pocs que es van salvar del naufragi, fan hores extra i recullen la brossa del metro de Nova York.

4 comentaris:

  1. O sigui que alguns, fins i tot jubilats tenen una funció social. Interessant...

    ResponElimina
  2. Quina atmosfera. De nit, lluny de les mirades de la gent repta un fantasma... ple de merda :-(

    ResponElimina
  3. Ha mi m'ha semblat una història molt xula, Que mono.....

    ResponElimina
  4. Hola! He escoltat per RAC-1 l'adreça d'aquest bloc i no me n'he pogut estar de donar-me a conèixer. Escric des de Sabadell, comarca del Vallès Occidental. Em dic Vicenç Marquès i Sanmiquel i també un tinc un bloc Google/Blogger amb el meu nom i cognoms. Em podeu escriure sempre que vulgueu.
    M'ha fet molta il·lusió sentir a parlar per RAC-1 al titular d'aquest bloc que no he estat al cas de quin és el seu nom i a una veïna seva de Wisconsin que es diu Emma Reverter, que viu sis carrers més enllà.
    Si els dos viviu a aquesta ciutat dels EE.UU. suposo que és perquè heu triat això, però, no enyoreu Catalunya? Trobeu bon pa de pagès i bons tomàquets per poder fer pa amb tomàquet? Podeu comprar bon pernil ara que diuen que ja s'ha aixecat la veda a nordamerica per aquesta sublim menja?
    Podeu votar demà o no us està permès?
    Si podeu votar votareu l'Obama? Jo si pogués votar el votaria.
    Una abraçada pel noi i un petó per l'Emma que espero li facis arribar, perquè no en sé la seva adreça de bloc si és que en té algun!

    ResponElimina