dilluns, 18 de febrer del 2008

Jackson, está muy bien eso del cariño

Kiko "Jackson" Veneno

Avui comentàvem amb una amiga que en aquest país hi ha festes de primera, de segona i de tercera. Les de primera són, per ordre d'importància, Thanksgiving, Independence Day, Christmas i New Year's Day. Són festes que les celebra tot cristo i que, excepte la d'acció de gràcies —quart dijous de novembre—, s'escauen el mateix dia fix del calendari cada any. Totes les altres, d'ençà de la Uniform Monday Holiday Act de 1968 se celebren en dilluns.

Totes?— Totes no: n'hi ha una de les de tercera fila que se celebra sempre l'onze de novembre i és Veterans Day. La resta, en dilluns. De tercera també ho són Martin Luther King Day (tercer dilluns de gener) i Columbus Day (segon dilluns d'octubre); tothom va a treballar, tots els comerços són oberts i només tanquen les escoles i els organismes públics, inclosa l'oficina de correus. De segona són les dues festes que marquen l'inici i el final de la temporada d'estiu (i de platges): Memorial Day (últim dilluns de maig) i Labor Day (primer dilluns de setembre), i la que ens ocupa avui, Presidents Day (tercer dilluns de febrer). Tanca algun comerç més que en les de tercera, tot i que són dies de sales que s'anuncien especialment per a l'ocasió, i algun espavilat s'agafa un cap de setmana "llarg" de tres dies. Ja veieu que en aquest país el terme pont només fa referència a una construcció sobre la qual una via de comunicació salva una depressió o un obstacle, o creua una altra via de comunicació a un nivell inferior.

6 comentaris:

  1. Déu n'hi do si sou festivaleros No teniu ponts, però no és pot tenir tot. Gràcies per la informació, no havia sentit mai res d'aquest President's day.

    ResponElimina
  2. Home, jo no en diria pas "festivaleros". 10 federal holidays; de les quals el que es diu festives, festives te n'agafes quatre, a tot estirar: Acció de gràcies, 4 de juliol, Nadal i Cap d'Any; i que, només en el cas de Thanksgiving "fas pont"; comparades amb setze festius a Catalunya, molts d'ells amb pont inclòs, més el mes de vacances anual repartides entre Setmana santa, Nadal i l'estiu. Qui és festivalero?
    :-)

    ResponElimina
  3. Comparat amb Catalunya i l'estat, dubto que hi gaire països al món que hi hagi més festius, ponts i viaductes. Porto mesos a Alemanya i, fins ara, només he viscut un festiu: el 3 d'octubre (l'11.09 dels alemanys).

    ResponElimina
  4. ;-)
    Ara bé, a NYC sí que són festivaleros per altres coses: els hauries de veure desfilar per la cinquena avinguda en el que ells anomenen parades. Quan s'acosta el bon temps, n'hi ha almenys una cada cap de setmana.

    ResponElimina
  5. Jeje... cada dia em fas més enveja...
    Tens raó, la foto sembla sortida d'un quadre, per bé uqe una mica borrosa!

    ResponElimina