dimarts, 12 de febrer del 2008

Momentum

St Catherine's Park

Del llatí movimentum; l'impuls que aconsegueix un objecte en moviment; l'ímpetu i la força motora que s'obté del desenvolupament d'un procés o en el transcurs d'uns esdeveniments.

Nova York viu la calma després de la tempesta de neu i de pluja glaçada que ha assotat la ciutat avui. L'altre vendaval: la volada que pren la candidatura del senador d'Illinois després que aquesta nit hagi guanyat les primàries de Virgínia, Maryland i el Districte de Columbia. Obama gains momentum, i aquí anem aprenent l'argot electoral.

8 comentaris:

  1. Tant de bo, tinguéssim un Obama per animar l'ambient a casa nostra!! A nosaltres l'únic que ens fa vibrar (tant en el sentit d'excitar com en el de fer tremolar) són les atzagaiades verbals dels peperos. Vegi's l'última: promesa de creació d'una escola on es faci ensenyament del català a Madrid, (per ficar-hi tots els catalans de cop i fer-hi explotar una bomba?), si el PP guanya el 9-M. No tenen el poder ja a Madrid? Per què no ho han fet, doncs?

    ResponElimina
  2. Pot perdre a la convenció o a les eleccions. També el poden "magnicidar" qualsevol dia d'aquests o dels que vindran, però el punt dolç certament el té.

    I una part de la tan vilipendiada societat americana ens està donant una lliçó que algú hauria de fer notar. Tot el màrqueting i tot el què vulguis, però a veure quin partit de casa té els arrestos d'iniciar un procés de primàries 100% obert com fan allà.

    Tal i com va dir l'altre dia el director de eldebat.cat, el procés de configuració de llistes dels nostres partits és un insult als electors i a la representativitat democràtica de tot el sistema parlamentari.

    ResponElimina
  3. 100% d'acord. Llistes obertes ja! Farien possible també que veiéssim noves cares i no altre cop les de sempre.

    ResponElimina
  4. A vegades tinc la sensació que rebem molta informació sobre Obama i Clinton i al final Mc Cain s'endurà el peix al cove. Per cert, la ciutat deu estar maca , no? amb la neu sembla estar silenciosa i tot.

    ResponElimina
  5. Ara ja no. Ha estat plovent tot el matí i els carrers són plens d'una barreja pastosa de neu desfeta i aigua; una llàstima. Com ho seria que Obama (o Clinton) deixessin perdre aquesta oportunitat davant de McCain.

    ResponElimina
  6. Hi ha moviments, a Catalunya, per tal de promoure un canvi que permeti fer el procés democràtic més transparent. No aconsegueixo recordar el nom d'una iniciativa que s'ha engegat fa poc, en aquest sentit... Si em ve al cap, us passo el link del seu web.

    ResponElimina
  7. Jo també estic per les llistes obertes però, no crec que es dugui a terme. Hi ha masses interessos de tots i cadascun dels partits.
    I com que és impossible no prendre partit, jo "voto"en la distància amb Obama.

    ResponElimina
  8. Faran llistes obertes el dia que la participació sigui per sota del 50% del cens electoral. Aquell dia, la crisi democràtica ho forçarà i la necessitat de llistes obertes caurà pel seu propi pes.

    ResponElimina