dimecres, 26 de març del 2008

Catch Me If You Can

Lincoln Square

Com a qualsevol altra ciutat moderna d'un país que neda en l'abundància, a Nova York pots moblar-te el pis gràcies als mobles sobrers que els meus conciutadans baixen al carrer els dies de mudada. Forma part d'allò que, de manera brillant, va plasmar la veterana cineasta francesa Agnès Varda a la interessant Les Glaneurs et la glaneuse.

Potser és aquesta abundància un dels factors que fa que a Nova York ningú s'endugui a casa el mobiliari dels parc públics. I és que en molts punts de la ciutat, com en aquesta foto presa a Lincoln Square o a Bryant Park, les taules i les cadires no són collades a terra. I així passen la nit, i un dia rere un altre. A Barcelona, això seria impensable.

9 comentaris:

  1. Ostres, és que jo seria la primera delinqüent que m'enduria un parell de cadires i la taula! Si les pogués arrossegar, clar...
    (està bé compartir el meu estrany nom amb una tia com aquesta)

    ResponElimina
  2. Hi ha qui ja s'està mirant les llambordes... on dius que estan?...

    ResponElimina
  3. delinqüent,
    el teu nom no és estrany, és ben bonic. I la pel·lícula de Varda és molt recomanable.

    josep lluís,
    Lincoln Square, a quatre passes de l'òpera. Però no crec que te les deixin ficar a l'avió ;-)

    ResponElimina
  4. en conec un que es va fer una taula de jardí amb rajoles de quan feien les voreres noves a passeig de gràcia. pujar a un àtic sense ascensor tot aquell pes tenia el seu mèrit

    ResponElimina
  5. son ben maques pel jardí... xq al menjador de casa, no, no?

    ResponElimina
  6. ester,
    carai quins amics més apanyats que tenim ;-)
    Per cert, molt bona i interessant l'entrevista de l'altre dia a l'Avui.

    cris,
    el terme "menjador" no es pot aplicar a molts dels nostres apartaments de Manhattan, que són més aviat com caixes de sabates.

    ResponElimina
  7. Aaaaaaaaaaaapa!

    De conya per a la terrasseta! Agafa-me'n un parell! I una tauleta!

    Una petó i un somriure

    ResponElimina
  8. L'altra curoca també s'exclama... després d'interessar-se pels dos articles sobre la mudada... Encara passa de debò? Només l'1 de maig? Més sovint?

    Francament encuriosida,

    encara més besets.

    ResponElimina
  9. Crec que no. Ara la gent es canvia de casa qualsevol dia de l'any. Al maig el que sí que veus, prop de les universitats (NYU, Columbia) són pares d'alumnes que els vénen a buscar amb camionetes per ajudar-los a desmuntar els apartaments on han viscut durant el curs i que a l'estiu seran ocupats per altres estudiants.

    ResponElimina