diumenge, 20 d’abril del 2008

If It's Tuesday, This Must Be Pennsylvania

Yes

Aquest matí (de diumenge) a la celebració (avançada) de sant Jordi que els Friends of Catalonia han muntat per tercer any consecutiu a la llibreria Barnes & Noble de Lincoln Plaza, parlava amb una amiga periodista sobre les primàries d'aquesta setmana a Pennsilvània. Ella se n'hi anava (a Filadèlfia) durant la tarda per a fer-ne la cobertura per a un mitja català, i comentàvem com (al costat demòcrata) aquestes primàries s'han convertit en una neverending story que s'allargarà (si no hi ha sorpreses de darrera hora) fins a finals del mes d'agost. A Pennsilvània, s'hi reparteix un bon tou de delegats, i tot apunta que no s'hi mourà res. Jo (amb el meu ull d'analista polític aficionat) he pronosticat (aquesta és la meva travessa) que Clinton hi guanyarà, però que ho farà per la mínima davant d'Obama. Ella (que és una molt bona periodista) ha assentit.

6 comentaris:

  1. Aquestes eleccions primàries semblen una bona manera de que els amercicans no tinguin temps per pensar en altres temes. Ja comença a cansar una mica tot aquest merder... no?

    ResponElimina
  2. Tot el contrari. Aquestes eleccions primàries són l'escenari idoni perquè els americans tinguin temps de sobra per a discutir sobre els problemes del país: com acabar la guerra, com dotar-ser d'un sistema sanitari per a tothom, com fer front a la crisi econòmica i de les hipoteques, com garantir que molta més gent tingui accés a la universitat... Aquests són els temes que es discuteixen durant la campanya, però sovint el que arriba a Europa a través dels mitjans de comunicació és només una pugna personal.

    ResponElimina
  3. Avui llegia al diari que als amish de Pennsylvania no els hi agrada que pugui ser president una dona. La possibilitat els excita ...

    ResponElimina
  4. Docs ami em fa que el que guanyarà serà Obama , el presentiment no és fruit de cap anàlisi sinó només un presentiment a més de ser la meva inclinació personal.

    ResponElimina
  5. Una de tantes enquestes diu: A dos dies de les primàries de Pennsylvania, Clinton té 48 per cent de les preferències en l'estat, mentre que Obama té 43 per cent, amb nou per cent d'indecisos, segons l'enquesta de McClatchy i MSNBC.
    Això coincideix plenament amb la teva "aposta".

    ResponElimina