dimarts, 8 d’abril del 2008

Ready To Believe Again

Ready To Believe

Manllevo del diccionari vital, particular (i intransferible) de l'amic Guillem la definició del terme Papaya. Escrit així, amb la i grega, és “novaiorquès per xiringuito de color groc, normalment situat als xamfrans, on serveixen exclusivament hot dogs i sucs de fruita”.

Els Papaya són tota una institució a la ciutat. L'original, el Papaya King de la cantonada del carrer 86 amb la tercera avinguda, va obrir el 1931 com a establiment on únicament s'hi servien sucs de fruites tropicals —el somni americà d'un noi grec que havia arribat a Ellis Island amb setze anys, el 1923—, però ben aviat va diversificar el negoci com a hot dog stand, per una història d'amor, i per tal d'acontentar la clientela local de Yorkville, formada majoritàriament per immigrants germano-americans. El carrer 86, l'artèria principal del barri, on a l'actualitat encara hi trobem aquest establiment històric, era conegut en aquella època com a German Broadway.

Al llarg dels anys, han obert clons com Gray's Papaya o Papaya Dog, que han acabat de consolidar, com una tradició més de Nova York, els hot dogs acompanyats de sucs de fruita —i ara, amb càrrega política.

6 comentaris:

  1. Interessant història, la d'aquest noi i el seu Papaya King. N'hi ha que neixen amb la flor al c*l, que s'ho saben currar, o que són al lloc correcte en el moment precís?
    En qualsevol cas, ben currat!

    ResponElimina
  2. I si els clients són de la Clinton, què fan?
    Van al Papaya del costat?
    :)

    Per cert, i ja que xerram dels candidats, guaita aquí,
    fa por:
    http://thinkprogress.org/2008/02/28/
    hagee-mccain-endorsement/

    ResponElimina
  3. Això s troba molt a faltar...

    ResponElimina
  4. jaqme,
    Suposo que no, si vols un hot dog tant te fot amb qui simpatitza l'amo del local —sempre que sigui amb algú demòcrata i civilitzat.

    Sí que fa por; l'església fent política (in secula seculorum).

    defak,
    Ja te n'enviaré un carregament, envasats al buit perquè no es perdi la flaire de NY.

    ResponElimina
  5. Un post molt inetressant. per cert parlant de flaires de NY pots explicar aquest peculiar tuf, a la meva estada per allà no va sortir del meu nas i es sentia per tot arreu.

    ResponElimina
  6. Nova York és una ciutat d'olors desagradables, de pudors, però no sé a quina d'elles et refereixes en concret. N'hi ha per a tots els gustos. La dels carretons de menjar i fregits, la de les bugaderies, la de les escombraries al carrer...

    ResponElimina