dilluns, 21 de juliol del 2008

212

W4 Mannequin

El glamur provincià d'aquesta auto-proclamada capital del món arriba fins a l'extrem d'utilitzar el prefix telefònic de Manhattan per a donar nom a una fragància. Un prefix telefònic que va ser assignat a finals dels quaranta a tota la ciutat de Nova York, perquè era el més ràpid de marcar amb un telèfon de disc: l'u no podia ser emprat com a primer dígit, el segon dígit havia de ser un zero o un u i el prefix no podia acabar amb cap d'aquests dos números.

Actualment molts telèfons tant a Manhattan com a la resta de boroughs, sobretot noves línies de mòbil, comencen per 646 o per 917. Manhattan és l'única zona que manté el 212; la resta són 718 i, més recentment, 347. Així doncs, al 212 li ha quedat aquella aura que a Nova York saben assignar, com enlloc més, a certs números. Tot amb tot, la fragància és produïda per una empresa catalana.

13 comentaris:

  1. Potser per que té aquest toc multicultural, una dissenyadora veneçolana, un fabricant català, i una linea de producte que inclou un model en forma d'ampolla de gaseosa.
    Disseny i fragancies.

    ResponElimina
  2. Empresa catalana ben "novaiorquesa" que no va voler posar ni un duro a l'expo de Barcelona and Modernity del MET!

    ResponElimina
  3. Empresa catalana que va protestar contra la normativa que obligava a etiquetar en català.

    ResponElimina
  4. Deu ser tan catalana, doncs, com Gallina Blanca (i tantes altres).

    ResponElimina
  5. no sabia això del "212", és curiós. Per cert, el tema dels prefixes a Nova York surt breument a la peli "sex and the city", en aquest cap però, parlen dels prefixes dels mòbils.

    ResponElimina
  6. Com la cosa va de prefixes, us explico que el de Berlin (només n'hi ha un) és el 030. I aquest "030", és el nom d'una revista amb informació cultural de la ciutat (www.berlin030.de)

    Per la seva banda, SO36, un dels codis postal de l'antic Berlin, roman avui actiu com a nom d'un famós local del districte de Kreuzberg (www.so36.de)

    Grüsse / Greetings!

    ResponElimina
  7. Doncs el codi postal del meu barri, el 08001, és també el nom d'un grup de música modernet-multiculti-fusionat-i-bailongo.

    ResponElimina
  8. ferran, calpurnia,
    revista cultural, bar de Kreuzberg o grup de música del Raval… tothom tira de números; ara que al setembre torna el remake de la sèrie amb codi postal 90210.

    ResponElimina
  9. visca la perifèria! visca el 718!!!

    ResponElimina
  10. A la pel·lícula de Sexe a NY la protagonista fa referència al codi postal quan agafa una bona cabrejada perquè li treuen el 212 per un altre prefixe...

    ResponElimina
  11. Miq, he llegit que una de les protagonistes de la sèrie que menciones (90210) sortirà també en aquesta ocasió. Deu fer d'àvia...

    ResponElimina
  12. Fer remakes de certes sèries hauria d'estar prohibit per la llei. Aquí ho deixo.

    ResponElimina
  13. En aquest cas, fer-ne la primera versió ja ho hauria d'haver estat.

    ResponElimina