dimarts, 15 de juliol del 2008

I, com estava la plaça?

Concerts in the Parks

En podríem dir Capvespre d'estiu a Central Park (o la solitud d'un concert de la New York Philharmonic en companyia d'uns altres cinquanta mil novaiorquesos que han tingut la mateixa pensada que tu).

A la Great Lawn no hi cap ni una agulla. N'hi ha que han dut taules, gots, plats, coberts, i tota mena de viandes. D'altres, l'ampolla de vi, copes de cristall i les cadires plegables. Més enllà, un grup agosarat que ha arreplegat un sofà (del carrer? de casa?) i l'ha arrossegat ben endins del parc. Les flassades són majoria, i fins i tot hi ha qui duu espelmes o fanalets de paper. A les vuit ja no queda ni un bri d'herba per a plantar-hi la paradeta.

Tot, per assaborir la darrera actuació d'enguany de la Filharmònica dins la sèrie Concerts in the Parks que, des de finals de juny, l'ha apropada als cinc boroughs de la ciutat. El programa d'aquesta nit, Tchaikovsky (Concert per a piano número 1), Beethoven (Quarta Simfonia) i Sibelius (Finlàndia). I un final de festa amb castell de focs.

12 comentaris:

  1. Quin bon rollet, amb tanta penya...

    Perquè, per allà com està el tema de la MARIAlluisa? se'n pren?

    Sempre m'ho he preguntat i quan hi vaig ser no vaig veure ningú amb la pipa de la pau.

    ResponElimina
  2. Déu-n'hi-do! Quina calor que devia fer-hi, amb tants de cossos enxovats. Que era de franc, el concert? Fos com fos, s'hi devia estar més bé que tancat a casa amb l'aire refrigerat. Una pregunta: a Nova York no fan cinema a la fresca? teatre i concerts sí pel que sé, i has dit.

    ResponElimina
  3. abarrotá... (algú ho havia de dir).

    ResponElimina
  4. I l'ambient és de concert o de picnic? És que al cinema a la fresca de Montjuïc, depèn de qui tens al costat, pot costar seguir la pel·li. Entre la marialluïsa i el suc de raïm, ja se sap... : )

    Gran invent de totes maneres, que consti!

    ResponElimina
  5. I vas poder estrenar la teua fantàstica i pràctica manteta de pic-nic que et van regalar els senyors del Memorial?
    Crec que la secció Bronx al Van Cordant Park van estar una mica més espaiosos...

    ResponElimina
  6. uri,
    Com arreu, aquí s'hi cultiva tota mena d'herbes, i plantes medicinals. Tot és qüestió de trobar l'herbolari adequat.

    mila,
    El concert era de franc, com la majoria d'activitats col·lectives que es fan a l'aire lliure durant l'estiu. I de cinema a la fresca n'hi ha en molts punts de la ciutat: el de Bryant Park és un clàssic, però també n'hi ha a Brooklyn, als teulats (rooftops)...

    rubèn
    veintidós, veintidós, veintidós, veintidós.

    calpurnia,
    L'ambient, més aviat és de picnic. No sé què tal a les primeres files, suposo que és més de concert, però a mesura que t'allunyes de l'escenari el pícnic és la tònica dominant.

    ResponElimina
  7. marta,
    crec que la manteta del Memorial, va passar a millor vida ja fa temps: un desastre de regal, com tots els que ens fan (el d'enguany l'hem de recollir aquesta setmana). I per als picnic al parc tinc una flassada Made In British Airways (un altre clàssic) que va de meravella.

    ResponElimina
  8. Quin luxe, música de primera línia amb una estora màgica de British Airways! Serveix també per volar?

    ResponElimina
  9. A un nivell més modest, això em recorda, quan era petit i jovenet, els concerts al parc dels Vivers de València, cada diumenge al matí.
    És clar que, en lloc de la Philarmonic de NY, teniem la banda municipal de la ciutat; però Tchaikovsky i Sibelius hi eren ben presents. I l'aire lliure, també.

    ResponElimina
  10. A Barcelona també tenim una idea similar... Hi ha el petit detall que, en lloc de l'aclamadíssima filharmònica de Nova York, sortim del pas amb la Banda Municipal. (ara bé, el video de promoció és divertit)

    ResponElimina
  11. Realment el ventall de les possibilitats interessants que, pel que es veu, hi ha a N. York té milers de varetes. Uf, és fantàstic!

    ResponElimina
  12. Nova York hi posa quantitat, varietat i qualitat; però en certs aspectes Barcelona no s'hi queda endarrere; la sèrie Clàssica als Parcs, que pel que mostra aquest vídeo tan divertit s'ha ampliat i ara inclou Jazz i la Banda Municipal.

    ResponElimina